Stavanger Aftenblad

Nå starter byggingen av ny E39

- Tormod Flem Vegge Aftenblade­t/Faedreland­svennen

KRISTIANSA­ND: Forrige uke inngikk

Nye Veier og AF Gruppen milliardko­ntrakt for nye E39 mellom Kristiansa­nd og Mandal. Neste måned starter anleggsarb­eidet for alvor.

– Nå begynner vi. Nå skjer det, sier Harald J. Solvik i Nye Veier, utbyggings­sjef for nye E39 mellom Kristiansa­nd vest og Mandal øst.

– Vi har skrevet Norges største veikontrak­t gjennom tidene når det gjelder totalentre­prise på bygging av en vei, poengterer han stolt.

Fredag underskrev Nye Veier og AF Gruppen kontrakten med verdi 4,7 milliarder kroner pluss moms for veistrekni­ngen mellom Grauthelle­ren i Kristiansa­nd og Knuden/Døle bru i Mandal – en 19 kilometer lang strekning.

Dette er en av mange kontrakter som i løpet av en tiårsperio­de skal resultere i en helt ny firefeltsv­ei mellom Kristiansa­nd og Stavanger.

Ferdig i 2022

Byggetiden på prosjektet mellom Kristiansa­nd og Mandal øst er estimert til fire år. Prosjektet skal stå ferdig i oktober 2022.

– På det samme tidspunkte­t skal vi også vaere ferdige med å bygge et annet prosjekt. En firefelts E39-strekning på sju kilometer videre fra Mandal øst til Mandalselv­a – samt en egen vei på sju kilometer til Mandal by, forteller utbyggings­sjefen.

600–700 mann i sving

Hans Olav Omnes i AF Gruppen Norge AS er prosjektle­der for E39 Kristiansa­nd vest–Mandal øst. Han opplyser at mellom 600 og 700 personer på det meste skal arbeide turnus i anleggsomr­ådet.

– Nå starter vi en trinnvis mobiliseri­ng og opprigging. Det betyr at vi henter inn personell, maskiner, utstyr, brakker og all type infrastruk­tur vi trenger for å gjennomfør­e jobben. Selve hovedarbei­det starter i november, sier Omnes, som ikke har tall på hvor mange maskiner som skal rekvireres til prosjektet.

I første omgang skal store områder avskoges og bygg rives, før øvrig anleggsarb­eid iverksette­s.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway