Stavanger Aftenblad

Dette skjer i høstferien

- Stein Halvor Jupskås stein.jupskaas@aftenblade­t.no Håkon Jonassen Norheim hakon.norheim@aftenblade­t.no

AKTIV FERIE: Det mangler ikke på aktivitete­r for den som ønsker noe å gjøre i høstferie: Hundekjøri­ng i Sirdal, full rulle på Vitenfabri­kken i Sandnes, klatring i Sørmarka og en luftig tur i Kongeparke­n på Ålgård er bare noe av tilbudet som finnes.

– Årh, jeg koker. Jeg har på meg ull. Jeg er så svett, sier Tirill på 5 og et halvt år.

Hun er på Vitenfabri­kken i Sandnes sammen med farmoren og søsteren Serina på 10 år. Akkurat nå sitter de på hver sin rullestol og snurrer rundt på hjulene for å komme først i mål. Tirsdag var de på kino for å se «De Utrolige 2», i dag drar de til Oslo for å løpe Rosa Sløyfe-løpet.

De to søstrene er ikke de eneste som har lagt opp til en aktiv høstferie. I Sørmarka Arena i Stavanger deltar barn og ungdom på klatrekurs i kalde omgivelser. De er tidlig på an. Allerede klokken 08.30 er de i gang.

– Jeg har klatret mye før og klatrer mye på fritiden. Det er så kjekt, sier åtte år gamle Sara Nyhagen Rød fra Gausel.

I Sirdal er det andre aktivitete­r som står på programmet i leiren Camp Sirdal hos Odd Kvinen, på Runtlenese­t, et stykke nedenfor Dorgefosse­n.

Her sørger 40 huskyhunde­r og 25 barn i alderen 9–13 år for liv i leiren fra morgen til kveld.

– Det kitler i magen, sier Heidi Marie Dyskeland fra Austre Åmøy og Tiril Skasheim fra Klepp, etter en runde med hundespann­et.

Senere fortsetter dagen med blant annet ridning, skyting med salonggeva­er og natursti.

– Weeeeeee, høres godt fra utsiden av Kongeparke­n på Ålgård.

Det er godt med folk, og innehaver Håkon Lund regner med at rundt 20.000 vil besøke Kongeparke­n i løpet av høstferien. De har blant annet spøkelsesn­att fredag 12. oktober, og ikke minst 10 tonn gresskar i parken.

– Vi er heldige med vaeret, men tirsdag, med alt regnvaeret var det kun bergensere her. De brydde seg ikke, flirer Lund.

I finvaeret er den luftige karusellen svaert populaer, og når Aftenblade­t er til stede, er den helt full. Tvillingen­e Eline og Malin Herikstad og søskenbarn­et Maren Siqveland (10) har tatt den flere ganger.

– Men det kjekkeste er å kjøre fossen, eller tømmerrenn­a, mener Maren.

– Men den skal vi ikke ta før mot slutten av dagen, kontrer Malin.

– Hvorfor ikke?

– For vi blir så våte av den. – Har dere funnet ut av det selv, eller er det mor som sier det?

– Mor, kommer det i kor.

 ?? JARLE AASLAND ?? Mange får seg en luftig karuselltu­r i Kongeparke­n på Ålgård.
JARLE AASLAND Mange får seg en luftig karuselltu­r i Kongeparke­n på Ålgård.
 ?? JARLE AASLAND ?? Søstrene Serina og Tirill snurrer alt de kan på hjulene på hver sin rullestol på Vitenfabri­kken i Sandnes.
JARLE AASLAND Søstrene Serina og Tirill snurrer alt de kan på hjulene på hver sin rullestol på Vitenfabri­kken i Sandnes.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway