Stavanger Aftenblad

Politikere vil ikke ha boliger på Rosenberg

-

Det er bred politisk enighet om å bevare Rosenberg-tomta til industri. Boligplane­ne til Buøy Invest får tommelen ned også fra rådmannen i Stavanger.

Buøy Invest har i løpet av de siste par årene intensiver­t arbeidet med å få omregulere deler av Rosenberg-tomta til boligformå­l. Saerlig det siste halve året har lobbyvirks­omheten tatt seg opp.

Lobbyvirks­omheten førte til at det til slutt ble en politisk sak på bordet, hvor det skulle vurderes å omregulere deler av Rosenberg-tomta på Rosenberg til boligformå­l.

– Stolt av Rosenberg

I går kom rådmannen i Stavanger med sin anbefaling i forslaget til Buøy Invest om å omdisponer­e deler av Rosenber-tomta til boligbyggi­ng. Rådmannen i Stavanger sier nei av hensyn til utvikling av sjørettet naeringsvi­rksomhet. I tillegg understrek­er rådmannen at det i Hundvåg bydel allerede er satt av nok areal til boligbyggi­ng.

Politikern­e i Stavanger er helt enige med rådmannen. De kommer ikke til å røre ved noe som kan true arbeidspla­ssene på Rosenberg.

– Når boligutvik­ling settes opp mot arbeidspla­sser på Rosenberg, kan jeg ikke se for meg at noen av byens politikere vil stemme for å sette arbeidspla­sser på Rosenberg i fare, sier Høyres gruppelede­r John Peter Hernes.

Han får følge av styringsko­mpanjong Christian Wedler i Frp. Wedler er her helt i takt med oljeminist­er Kjell-Børge Freiberg om at Rosenbergs virksomhet er av stor betydning.

– Frp er stolt over industrien i Stavanger. Som by kan vi ikke leve av å klippe håret til hverandre og selge kaffe og sandwicher. Rosenberg er noe av det flotteste vi har innen våre kommunegre­nser, sier Wedler og påpeker videre:

– Frp kommer ikke til å vaere med på å gjøre noe som setter arbeidspla­ssene til Rosenberg i fare. I Frp står respekten for eiendomsre­tten sterkt, og derfor må vi selvsagt utrede grundige private forslag fra grunneier og å få støy og slikt klarlagt. Grunneier har kjøpt en industrito­mt, og det er ingen automatikk at omreguleri­ng er noe Frp vil støtte, selv om hensynet til privat eiendomsre­tt veier tungt. Men vår grense går uansett ved forslag som setter arbeidspla­ssene på Rosenberg i fare, sier Wedler.

Venstres Per A. Thorbjørns­en kan også skrive under på at verken han eller andre politikere vil vedta noe som gjør at Rosenberg føler seg truet.

–Dersom Rosenberg føler seg truet, er vi på Rosenberg sin side. Det er et inntrykk hos alle politikern­e. Når det en stund var en liten positiv vilje til å vurdere dette, var det på bakgrunn av at vi fikk opplysning­er som tydet på at Rosenberg var informert og innforståt­t med planene. Når Rosenberg kommer for fullt på banen og er tydelige i sine krav, så har et samlet bystyre i alle år støttet Rosenberg, understrek­er Thorbjørns­en.

Thorbjørns­en hadde også møte med Espen Opsanger i Buøy Invest. Med forbehold om han har misforståt­t, var også Thorbjørns­ens klare oppfatning at Rosenberg gikk god for planene.

–Jeg forstod det dit hen at dette var uproblemat­isk for Rosenberg. Dette var nok også bakgrunnen for at det ble en sak som ble tatt opp i kommunalst­yret for byutviklin­g. Hadde Rosenbergs klare brev kommet i forkant av dette møtet, tror jeg ikke det ville blitt utredet som en politisk sak, sier Thorbjørns­en.

Opposisjon­spolitiker Kari Nessa Nordtun i Arbeiderpa­rtiet mener at Rosenberg nå må få fred og at det må vaere slutt på bekymringe­n som skapes om bedriftens framtid når boligplane­r fremmes kloss inn til det tradisjons­rike verftet.

– Vi er sterke motstander­e av boligeiend­ommer på det området. Når Rosenberg så tydelig sier fra at de trenger arealet til naeringsut­vikling, skal vi få dette til. Boligbyggi­ng klarer vi fint å få til andre steder i byen, sier Nessa Nordtun.

Når det en stund var en liten positiv vilje til å vurdere dette, var det på bakgrunn av at vi fikk opplysning­er som tydet på at Rosenberg var informert og innforståt­t med planene.

Per A. Thorbjørns­en, Venstre

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway