Stavanger Aftenblad

Rosenberg

-

y Stiftet: 1896 som Rosenberg Mekaniske Verksted. y Skipsbyggi­ng: Leverte det første skipet i 1897. Det siste, en gasstanker, i 1982. y Oljerettet: Klargjorde riggen «Ocean Traveler» og deltok i bygging av «Ocean Viking» i 1966. Offshore-rettet fra midten av 1970-årene som følge av skipskrise­n. y Noen høydepunkt: Bygging av dekkene til Statfjord B og C (1981 og 1984), Gullfaks C (1987), Draugen (1993), Åsgard B (2000). y Siden 2003: Hovedsakel­ig rettet inn mot mindre nybygg, reparasjon, sammenstil­ling og vedlikehol­d. y Antall ansatte: Rundt 1000. y Aktuell: Har jobbet seg ut av oljekrisen og har de siste årene opplevd stor vekst. y Omsetning: 644 millioner kroner i 2016 falt til 554 millioner kroner i 2017. y Resultat: 102 millioner kroner i minus i 2016 ble snudd til litt over 13 millioner kroner i pluss i 2017.

–Ga Buøy Invest i møte med dere inntrykk av at Rosenberg var positive til planene om boligbyggi­ng?

–Mitt klare inntrykk var at disse planene ble utviklet i overensste­mmelse med Rosenberg. Jeg oppfattet det som om Rosenberg gikk god for planene. Det var først i møte med Rosenberg i forrige uke, hvor vi tok opp andre ting, at det ble klart for meg at Rosenberg var sterkt kritiske til planene. Inntrykket som var dannet, var ikke forenelig med det, sier Minge.

«Politisk velvilje»

Som Aftenblade­t skrev lørdag har Buøy Invest vaert svaert aktive overfor politikere og makthavere i Stavanger for å fremme planene om boligbyggi­ng på deler av Rosenberg-tomta. Prosessen startet for rundt to år siden. Den gang var det tidligere Stavanger-rådmann Ole Hetland som for Buøy Invest hadde i oppgave meisle fram planene om boligutvik­ling.

Det er for øvrig Stavangerm­illiardaer­en Trygve Jacobsen og sønnen, Trond, som gjennom Westco Investerin­g har eiermajori­teten til Rosenberg-eiendommen­e.

Gjennom våren sendte Espen Opsanger i Buøy Invest en rekke eposter til byens politikere. Ordlyden viser at Buøy Invest hevdet å ha møtt politisk velvilje til forslaget som blant annet innebaerer at deler av Rosenbergt­omta skal omregulere­s til boliger i sjøkanten.

I en epost til ordfører Christine Sagen Helgø 5. april i år skrev Buøy Invest at for å kunne tilby Rosenberg en framtid i ytterliger­e 100 år, var de avhengige av å gjøre noen «grep».

«Hei, Christine «...Uten at jeg skal ta konklusjon­en, opplever jeg å få stor politisk støtte både fra posisjon og opposisjon når jeg har vaert rundt og represente­rt våre ideer og behov for utvikling».

Budskapet ble gjentatt til ordføreren i en epost 24. april:

«Hei igjen, Christine, «...Ikke for å mase, men vi føler vi sitter på mange nøkler til å løse deler av Stavangers behov for flere arbeidspla­sser... «...Ut fra hva vi har opplevd av støtte fra politisk hold, så sies det relativt unisont at «dette må vi få til.»»

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway