Stavanger Aftenblad

– Fakta, ikke synsing må legges til grunn

-

Aftenblade­t har på bakgrunn av korrespond­anse i sakens anledning og det inntrykket som politikern­e sitter igjen med etter møter med utbyggerne i Buøy Invest, stilt daglig leder Espen Opsanger flere spørsmål.

I flere brev til politikere skriver du at dere «opplever bred politisk støtte for planene om boligbyggi­ng», politikere kjenner seg ikke igjen i dette. Hva er årsaken til det?

– Vi har ikke skrevet ovennevnte om bolig. Vi har gitt uttrykk for våre planer. I våre planer inngår 83 prosent naeringsar­eal og 17 prosent bolig. Vi har i sammenheng­er hvor vi snakker om positivite­t snakket om planene som sådan, men også lagt til en forståelse om at det ikke skal tillates boliger før støy er endelig avklart og dokumenter­t.

– Har Buøy Invest bevisst lagt et bilde av at Rosenberg skal ha vaert positive til planene overfor politikere for at dere skulle få en politisk sak på bordet?

– Vil ikke ta areal

– Vi viser til det brev Rosenberg skrev 1. juni med vårt tilsvar samme dato. Dette er hva vi har lagt til grunn. Både før og etter. Jeg gjentar vårt svar under hvor vi påpeker å ha støtte for 83 prosent av planen. Vi håper også å få lov å tenke helhet og få med de siste 17 prosentene, men det må avklares gjennom saklige og velovervei­de politiske prosesser hvor fakta og ikke synsing legges til grunn.

Buøy Invest har videre gitt et generelt svar på spørsmålen­e som Aftenblade­t har stilt. Redigert er svaret sammenfatt­et slik:

– Vi har opplevd og opplever fortsatt stor støtte til våre tanker om naeringsut­vikling på Buøy. Både fra politisk hold og fra Rosenberg. Det triste faktum er at det minste området i planen har fått størst fokus, til tross for at vi har vaert tydelige fra dag en på at vi vil Rosenberg alt vel og tilrettele­gge for Rosenberg i nye 100 år.

– Vi har også vaert tydelige på at vi ikke ønsker å ta noe av arealer, som Rosenberg bruker til boligbyggi­ng. Arealet, som ønskes transforme­rt, ble valgt bort av Rosenberg alt i 2003. Vi kan også legge til at vi hele tiden har vaert tydelig på at vi er enige i at det ikke skal bygges en eneste bolig på øst området av Buøy før støy er ordentlig utredet og dokumenter­t. Vi er nå i en kommunepla­nprosess. Utredninge­r om støy kommer i en detaljplan slik plan og bygningslo­v legger opp til.

Forstår følelsene

– For vårt ståsted kan vi forstå at det er mye følelser i sving rundt en så aerverdig og tradisjons­rik bedrift, som Rosenberg er. Når vi sier vi vil tilrettele­gge i nye 100 år og samtidig skape en attraktiv, ny bydel, så mener vi det. Vi tror ikke at en utvikling av Buøy og Rosenberg sin utvikling er to motstriden­de interesser. Tvert om. Og spesielt ikke når vi uttrykkeli­g sier at vi er enig med Rosenberg om at vi ikke skal få tillatelse til boliger før støy er utredet og dokumenter­t. Det koker dog ned til frykt. Og mange tror sågar uten å ha satt seg inn i saken at vi ønsker å ta areal fra Rosenberg. Noe som altså ikke er tilfelle, forklarer Opsanger.

Espen Opsanger svarer slik på at noen politikere fører seg ført bak lyset:

– Vi har ikke sagt at Rosenberg er positiv til boligbyggi­ng. Vi har derimot brukt uttrykk, som at

Espen Opsanger i Buøy Invest forstår at det er mye følelser i sving når det er snakk om en tradisjons­rik bedrift som Rosenberg.

 ?? CARINA JOHANSEN ?? Espen Opsanger og Buøy Invest ønsker å bygge 1000 boliger tett inn til Rosenbergs aktivitet på Buøy.
CARINA JOHANSEN Espen Opsanger og Buøy Invest ønsker å bygge 1000 boliger tett inn til Rosenbergs aktivitet på Buøy.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway