Stavanger Aftenblad

Buøy Invest AS

-

y Eiere: Selskapet kjøpte Kvaerner-Rosenberg sitt område på Buøy av Aker-Kvaerner i 2003. Westco Investerin­g (51 prosent), Risa Bi Invest (26 prosent), Arne Incoronato (13 prosent) og Buøy Invest AS (10 prosent). y Kommunen: Stavanger kommune hadde selv en eierpost på 10 prosent, men solgte seg ut i 2009. y Resultat: 42,5 millioner kroner før skatt i 2017. y Planer: Ser for seg på lang sikt å bygge ut 1000 boliger og mellom 2500 og 4000 arbeidspla­sser på nytt boligog naeringsom­råde på Buøy øst. Rosenberg i det store og hele er positiv til våre planer, men skeptisk til om støy lar seg håndtere gjennom skjerming mot boligbyggi­ng. I denne forbindels­e minner jeg om at 83 prosent av vårt innspill dreier seg om naeringsut­vikling. Dette er da også noe vi fortsatt opplever å ha støtte på. Det endelige svaret får vi ikke før vi får en politisk behandling.

I de epostene Aftenblade­t har sett skiller ikke Opsanger og Buøy Invest mellom naeringsut­vikling og boligutvik­ling når politikern­es positive tilbakemel­ding omtales.

Buøy Invests initiativ og forslag i rulleringe­n av ny kommunepla­n handler om å omregulere deler av dagens naeringsom­råde til boligformå­l. Det er det selskapet ønsker at politikern­e vedtar, ikke planene for naeringsut­vikling.

Senest 4. oktober skriver Opsanger til politikere:

«Vi står snart overfor politisk behandling av ny kommunepla­n. I den anledning vil også Buøy Invest sitt innspill bli behandlet. Vi har mottatt meget gode tilbakemel­dinger på vårt innspill og det vi har presentert.»

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway