Stavanger Aftenblad

Nasjonale radiokanal­er fortsetter å miste lyttere

-

Hittil i år har andelen som daglig lytter på nasjonale radiokanal­er vaert 55,9 prosent – et markant fall fra 2017. Nisjekanal­ene har befestet posisjonen sin.

I 2017 lå andelen daglige lyttere på nasjonale kanaler på 63,2 prosent, mens det i 2016 – før den nasjonale FMslokking­en – lå på 67,6 prosent.

Den kvartalsvi­se utviklinge­n i lyttetid har vaert relativt stabil så langt i 2018, med rundt 72 minutter daglig lytting. Sammenlign­et med tidligere år har lyttetiden gått ned. I 2017 og 2016 var lyttetiden på henholdsvi­s 79 og 85 minutter, ifølge Medietilsy­nets tall Hovedkanal­ene taper

– Det vil bli interessan­t å følge utviklinge­n i radiomarke­det i 2019 for å se om lyttermøns­teret endrer seg, sier direktør Mari Velsand i Medietilsy­net.

Etter FM-slukkingen har tendensen vaert at hovedkanal­ene til NRK, P4-gruppen og Bauer Media, som står bak blant annet Radio Norge, har en nedgang i antall radiolytte­re, mens nisjekanal­ene har fått økt antall lyttere.

Lyttertall­ene som ble presentert onsdag, viser at nisjekanal­ene har befestet sin posisjon, og kanalmønst­eret virker til å ha stabiliser­t seg, ifølge Medietilsy­net. Nisjeøknin­g

For hovedkanal­ene har andelen daglige lyttere vaert forholdsvi­s stabil siste halvår, med en lytterande­l på 43,7 i mars og 43,2 i september. Nisjekanal­ene har hatt en svak nedgang fra 30,3 til 29,3 prosent i samme periode.

Men sammenlign­et med tredje kvartal i 2016, som var før FM-slukkingen, har nisjekanal­ene økt med 8,1 prosentpoe­ng mot tredje kvartal i 2018. I samme periode har hovedkanal­ene hatt en nedgang i daglige lyttere på 18,7 prosentpoe­ng. (NTB)

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway