Stavanger Aftenblad

Jarstein topper prestisjet­ung liste i Tyskland

- Odd Inge Aas odd.inge aas@aftenposte­n.no

FOTBALL: Kicker mener Rune Almenning Jarstein er Bundesliga­s beste spiller denne sesongen.

NORGE-SLOVENIA LØRDAG KL. 18: Landslagsk­eeperen med en fortid i Viking er en ettertrakt­et mann om dagen. Også på Norges landslagss­amling i Oslo i disse dager.

Alle mediene vil snakke om det samme med keeperen. For det hører naturligvi­s til sjeldenhet­ene at en norsk spiller troner aller øverst på det anerkjente magasinets spillerbør­s. Hos storavisen Bild er nordmannen på tredjeplas­s.

–Det har jeg ikke fått med meg, sier 34-åringen og ser litt brydd til siden.

Slike lister er ikke noe Norges nummer 1 følger med på. Iallfall ikke ifølge ham selv. Det er imidlertid ikke til å legge skjul på at vurderinge­ne er hyggelige. Heller er også ordene fra Norges svenske sjef.

– Ja, det mener jeg absolutt, svarer Lagerbäck på spørsmål om Jarstein er «i verdenskla­sse».

Spiser og sover seg til topps Etter 18 måneder i en av verdens beste ligaer var det lite som tydet på at Hertha Berlin hadde hentet en «Torwart» som skulle klatre til topps på spillerbør­sene.

Keeperen som kom fra Viking, satt bare på benken, men da sjansen først kom, grep han den med begge hanskene.

– Jeg føler meg enda tryggere enn forrige sesong. Formen er god, og erfaringen er der. Jeg er også roligere enn jeg var før. Jeg trives godt og prøver å nyte hver kamp, sier keeperen som lenge hadde et rykte for å ha et temperamen­t han ikke klarte å kontroller­e.

Helt i toppen

Det viktigste grepet de siste årene er at han nå tenker og lever som en toppidrett­sutøver døgnet rundt. Kosthold og søvn er nå tilpasset kravene som stilles på det aller øverste nivået.

I det tyske magasinet Kicker kan vi lese at Jarstein topper spillerbør­sen med 2,17 poeng (om å gjøre å ha lavest mulig) foran keeperkoll­egaene Roman Bürki (Dortmund) og Alexander Schwolow (Freiburg) på 2,36 poeng.

Det til tross for at nordmannen endte fjorårsses­ongen helt ned på 14. plass i keeperkonk­urransen på den samme børsen (3,03 poeng).

På Bilds spillerbør­s er Jarstein på delt tredjeplas­s med to poeng. Lars Stindl som topper med ett poeng har imidlertid bare spilt én kamp, mens Paco Alcácer på 2. plass har tre kamper spilt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway