Stavanger Aftenblad

Defekte bremser ga kjøreforbu­d

- Dag-Henrik Fosse dag.henrik.fosse@aftenblade­t.no

KONTROLL: En utenlandsk sjåfør ble anmeldt for ikke å ha stoppet for kontroll, for ikke å ha sikret 10 tonn last og for ikke å ha papirene i orden.

Det var kontroll på Krossmoen både tirsdag og onsdag kveld.

To sjåfører ble anmeldt på grunn av brudd på kjøre- og hviletidbe­stemmelsen­e i en kontroll på Krossmoen natt til onsdag, ett kjøretøy fikk ikke kjøre videre på grunn av overlast og åtte kjøretøy fikk bruksforbu­d for mangelfull lastesikri­ng.

Én meter for langt

Et av vogntogene var én meter for langt etter tillat totallengd­e for å kunne kjøre på norske veier etter bestemmels­ene om maksimal lengde, og fikk pålegg om å kople fra tilhengere­n før det kunne kjøre videre.

En spesial transport fikk kjøreforbu­d på grunn av manglende breddemerk­ing.

Ett vogntog ble avskiltet og totalt 12 kjøretøy fikk bruksforbu­d.

I en kontroll onsdag kveld ble 12 kjøretøy kontroller­te. Der fikk 6 kjøretøy bruksforbu­d på grunn av at lasten ikke var forsvarlig og forskrifts­messig sikret. Lasten måtte sikres forsvarlig og i henhold til kravet før videre kjøring.

En ukrainsk sjåfør ble anmeldt for ikke å ha stoppet for kontroll for manglende førerattes­t (yrkeskompe­tansebevis) og for ikke å ha sikret 10 tonn last.

Kjørte med defekte bremser Den tekniske tilstandsk­ontrollen avdekket mangel på tre kjøretøy. Manglene gikk ut på defekt bremser og defekt lys. Det ble gitt mangellapp med frist for utbedring av feilene. Et rumensk vogntog med spesialtra­lle fikk bruksforbu­d grunnet defekte bremser og dårlig sikt. Bremsene ble fikset på kontrollpl­assen og vogntoget fikk kjøre videre

I tillegg til kontroller­t kjøretøy er det utført 30 forenklede kontroller.

25 kjøretøy ble kontroller­te natt til onsdag, og 68 kjøretøy gjennomgik­k en forenklet kontroll. 12 kjøretøy ble kontroller­te onsdag kveld og 30 kjøretøy gjennomgik­k da forenklet kontroll, melder Statens vegvesen.

 ?? STATENS VEGVESEN ?? Flere sjåfører fikk ikke kjøre videre etter kontroller på Krossmoen i Eigersund.
STATENS VEGVESEN Flere sjåfører fikk ikke kjøre videre etter kontroller på Krossmoen i Eigersund.
 ?? STATENS VEGVESEN ?? Et rumensk vogntog med spesialtra­lle fikk bruksforbu­d grunnet defekte bremser og dårlig sikt.
STATENS VEGVESEN Et rumensk vogntog med spesialtra­lle fikk bruksforbu­d grunnet defekte bremser og dårlig sikt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway