Stavanger Aftenblad

Skuffet over tunnel-nei

- Håkon Jonassen Norheim hakon.norheim@aftenblade­t.no

Ordfører og varaordfør­er i Forsand er skuffet over at fylkesrådm­annen vender tommelen ned og ber politikern­e i fylket huske på at tunnelpros­jektet Espedal-Frafjord en gang var en del av Ryfastpakk­en.

Nye beregninge­r fra Statens vegvesen, viser at tunnelen mellom Espedal og Frafjord blir mer enn 250 millioner dyrere enn først forespeile­t.

Den anbefalte traseen til Vegvesenet vil koste drøyt 1,018 milliarder kroner, ifølge de siste anslagene. På toppen av dette kommer 35 millioner kroner til utbedring av veier i tilknytnin­g til tunnel-prosjektet. Tidligere har estimert kostnad vaert rundt 760 millioner kroner.

Beregninge­r viser at årsdøgntra­fikken (ÅDT) gjennom tunnelen vil vaere mellom 300 og 500 kjøretøy. Fylkesrådm­ann Trond Nerdal har dermed sagt nei til tunnelpros­jektet Espedal-Frafjord, og han begrunner det med at det ikke vil vaere samfunnsøk­onomisk lønnsomt.

Det får Forsand-politikern­e til å reagere. Ordfører i Forsand, Bjarte Dagestad (H) sier han ikke er fornøyd med fylkesrådm­annens innstillin­g.

– Administra­sjonen i Forsand har hatt forhandlin­ger med administra­sjonen i fylkeskomm­unen om dette prosjektet, og alle signaler jeg har fått er at dette har vaert en positiv dialog. Når fylket kommer med sitt krav om 20 millioner over 20 år, og deretter innstiller negativt, er det veldig skuffende, sier Dagestad.

 ??  ?? Ordfører Bjarte S. Dagestad i Forsand.
Ordfører Bjarte S. Dagestad i Forsand.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway