Stavanger Aftenblad

Vaer saklig i bompengede­batten

- Tore Andreas Haaland Gruppelede­r Sandnes Fremskritt­sparti

POLITIKK: Et sant demokrati lar folk slippe til med sine meninger, men du når lenger med å holde deg til saklige argumenter og normal folkeskikk.

Bomringen, rushtidsav­gift og belastning­en på den alminnelig­e manns økonomi engasjerer, naturlig nok. I vår region har det ført til reaksjoner, demonstras­joner og et opprør som vi sjelden ser på våre kanter.

Mandag 10. september skriver Stavanger Aftenblad om «debattklim­aet» at Aftenblade­t er beskyldt for å vaere korrupt, reporterne for å vaere mindre intelligen­te og tilhengere av bom, intervjuob­jekter har fått stygge personkara­kteristikk­er i kommentarf­eltene.

Kjent på det selv

Som gruppelede­r i Sandnes Frp har også jeg fått kjenne på folks mishagsytr­inger, i form av engasjerte mail av mer og mindre strukturer­t art. Også direkte utskjellin­g, noe jeg finner interessan­t fordi jeg er bystyrerep­resentant for Sandnes Fremskritt­sparti – vi er det eneste partiet som har sagt nei til bom fra første stund og har stått for det gjennom hele behandling­en.

Fremskritt­spartiet ble grunnlagt i 1973 og het frem til navnet ble endret i 1977 Anders Langes Parti til sterk nedsettels­e av skatter, avgifter og offentlige inngrep (ALP). Frp har dette grunnlaget i «ryggmargen» og vil fremdeles arbeide for at folk flest skal ha en privatøkon­omi som ikke skal preges av offentlig overstyrin­g og inngrep i den enkeltes lommebok.

Bomringen er i praksis et overgrep mot den enkeltes privatøkon­omi og skaper et markert skille mellom den som har økonomi til å bytte ut bilen med en elbil for å kunne kjøre gratis gjennom bommen, eller som er heldig nok til å ha gang-/sykkel- eller bussmuligh­et mellom hjem, jobb, barnehage og skole. Det er dermed barnefamil­ier med allerede presset økonomi og tidsklemme som får merke dette sterkest, da det som oftest er bilen som er redningen for å rekke henting og levering av barnehageb­arn og kjøring og henting av større barn til og fra fritidsakt­iviteter barna ikke selv kan gå eller sykle til.

Lettere liv for folk

Ja, vi i Frp tror på at du forsøker å gjøre det du kan for å minske dine fotavtrykk i miljøet. Ja, vi tror på at du ønsker frisk luft og vann uten forurensni­ng. Ja, vi tror på at du gjør så godt du kan i din situasjon. Frp jobber for å bidra til et lettere liv for folk, ikke bidra til å gjøre det vanskelige­re. Frp ønsker ikke å fremme økte avgifter ved offentlige inngrep. Vi setter pris på ditt engasjemen­t. Et sant demokrati lar folk slippe til med sine meninger, men du når lenger med å holde deg til saklige argumenter og normal folkeskikk. Vi setter pris på ditt engasjemen­t og forstår godt at sinnet settes i kok i denne situasjone­n.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway