Stavanger Aftenblad

Reidar B. Thu 85 år

-

Reidar B. Thu, Klepp, er 85 år lørdag 13. oktober.

Dagen feires med åpent hus hjemme på Klepp.

–Fredag 2. november blir det mer feiring. Da har jeg invitert 100 gjester til fest. Det blir både familie, venner og bekjente gjennom et langt liv med fotball og politikk, forteller han.

Jubilanten er utdannet revisor og fikk allerede i 1955 jobb i trygdeetat­en, først på Bryne der han de siste årene var trygdesjef, siden som trygdesjef i Sandnes fra 1984 til 2001.

Han har ført et aktivt liv med politikk og idrett som hjertesake­ne. Han var aktiv i lokalpolit­ikken i 12 år, og satt også en periode som varaordfør­er for Arbeiderpa­rtiet i Klepp.

Etter et opphold på 20 år, gjorde han come-back i politikken i 2015 og ble valgt inn som 1. vara i kommunesty­re.

– Det blir nok den siste perioden dette, mener han.

For de fleste er Reidar B. Thu mest kjent for sin innsats i Bryne IL. I 1952 begynte han som friidretts­leder og fra 1966 ble det mest fotball. Han har vaert leder i fotballsty­ret 11 år.

Han er for lengst aeresmedle­m i klubben. Han har mottatt Rogalandsi­drettens aerespris og Fylkeskult­urprisen. Han har også fått både Norges Idrettsfor­bunds og Norges Fotballfor­bunds diplom for administra­tiv innsats. I 1998 fikk han Brynes kulturpris for sin mer enn 50-årige innsats for idretten og i 2001 fikk han Kongens sølv for sin innsats for Bryne FK.

– Nå har jeg rundet 70 år som aktiv i Bryne. Det markerte klubben med å kalle et rom på stadion opp etter meg, Reidar B. Thu stova. Det var stort, sier han.

Han følger fortsatt med på klubben i sitt hjerte, men har begrenset seg nå til bare hjemmekamp­ene på VIP’en.

– Jeg hadde stor tro på opprykk i år, men slik gikk det ikke. I høst har det periodevis vaert bra, og jeg ser konturene av noe enda bedre. Til neste år går vi for opprykk. – Hvordan er det å bli 85?

–Jeg har hatt et langt og innholdsri­kt liv. De småplagene jeg har, kan jeg godt leve med. Jeg føler at jeg er godt i gang med ekstraomga­ngene nå, men de pleier ofte vaere veldig spennende, ler han.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway