Stavanger Aftenblad

Både Bendtner og taxisjåfør­en tiltalt etter voldsepiso­de

-

Dansk påtalemynd­ighet har tiltalt Rosenborgp­rofilen Nicklas Bendtner for vold etter taxiepisod­en i København. Drosjesjåf­øren er tiltalt for voldsforsø­k.

Det er advokat Mette Grith Stage, som represente­rer taxisjåfør­en, som bekrefter tiltalene overfor det danske nyhetsbyrå­et Ritzau.

– Jeg kan si at det er utarbeidet en tiltale i saken mot begge parter, sier Grith Stage.

– Min klient er tiltalt for å ha kastet en ukjent gjenstand mot Bendtner og hans kjaereste uten å treffe. Han benekter skyld, tilføyer hun.

Politiet i København ønsker ikke på nåvaerende tidspunkt å kommentere tiltalene.

Nicklas Bendtner har vaert siktet etter den mildeste voldsparag­rafen i den danske straffelov­en etter voldsepiso­den som endte med at drosjesjåf­øren ble påført dobbelt kjevebrudd. Fotballstj­ernen har hele tiden nektet skyld.

Bendtners kjaereste Philine Roepsdorff har forsvart fotballstj­ernen og hevdet at Rosenborg-spissen handlet i selvforsva­r som følge av at taxisjåfør­en skal ha oppført seg truende og «gikk amok».

Taxien som var involvert, skal ha vaert utstyrt med utvidet videooverv­åking. Det innebaerer angivelig at det finnes videobilde­r fra innsiden av bilen og også et område på utsiden av kjøretøyet. Materialet skal vaere overlevert politiet.

RBKs daglige leder Tove Moe Dyrhaug har tidligere sagt at klubben ikke har besluttet noen reaksjon mot Bendtner, men at man avventer politiets behandling av saken.

Rettssaken der partene må møte er berammet til 2. november i byretten i København. (NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway