Stavanger Aftenblad

I lykkerus etter Naerbøs aller første eliteseier

- Egil Ø. Naerland egil.naerland@aftenblade­t.no

HÅNDBALL: Lykkerus og lettelse beskriver stemningen på banen så vel som på tribunen da Naerbø etter 1620 minutter og 27 kamper tok sine aller første poeng i eliteserie­n.

Hovedarkit­ekten og pådriveren gjennom snart ti års satsing, trener Rune Haugseng, gliste bredest av alle sammen med man of the match, keeper Vegard Bakken Øien, da 24-20 over Runar Sandefjord var et faktum i Nye Loen.

48-åringen med spillererf­aring fra elite og landslag har aldri tvilt på prosjektet og guttene han førte til NM-gull G20 forrige sesong. Men det var greit å vise det for alle andre, ikke minst 1200 ekstatiske tilhengere på tribunene. Og for hans nye cotrener, danske Marc Uhd (30).

– Jeg kjenner spillerne, vet hva de står for og har aldri fryktet at vi skulle gå gjennom sesongen uten å vinne, men naturligvi­s herlig å få de første poengene, herlig å gi dette fantastisk­e publikumme­t noe tilbake.

– Her stilte de med støtte fra første sekund, det er ikke en selvfølge når du har tapt fire kamper på rad, sier trener Haugseng.

Viktig for Marc

–For Marc var seieren viktig, han trengte en bekreftels­e på at vi har et lag som holder i eliten, tilføyer han.

Dansken bekrefter:

– Nå har vi bevist at vi kan, nå er det mer «show» å se på tavlen (tabellen), smiler den unge treneren.

– Seieren er riktig viktig mentalt. Vi ødela selv mot Fyllingen, og vi bommet oss bort mot Falk Horten. Guttene var langt nede. Jeg tror alle har en god følelse nå, for nesten hele troppen fikk bidra på banen, forklarer Marc Uhd som er enig med Haugseng i at grunnlaget ble lagt i forsvar, i samspillet mellom keeper og de seks foran.

20-åringen Andreas Horst Haugseng som styrer mye av spillet sammen med rutinerte Steffen Stormo Stegavik, kom med et viktig tips før kampen forteller trener og far Rune.

– Han hadde snappet opp at Runar mente vi ville komme med offensivt forsvar. Ett minutt før vi gikk inn til spillerne før kampen, ble jeg og Marc (Uhd) enige om å gå ut med flatt forsvar (6–0), og spillerne jobbet helt fantastisk for hverandre.

– Det ga keeper Vegard sjansen til å bli man of the match, men i dag var alle man of the match, mener Rune Haugseng.

Forsvarssp­illet avgjorde

Runar Sandefjord var klart bedre enn Naerbø da begge lagene rykket opp til eliten i vår, og kampen var jevn og sto 15–15 midtveis ut i andre omgang. Da festet Naerbø grepet for alvor.

Keeper Bakken Øien er nevnt, Mike Würtz Lønne, Andreas Horst, Rassin og Tord Haugseng sto som en blokk i forsvar, kontringen­e satt, Stormo Stegavik, Theodor Svensgård og Sindre Heldal traff på alt.

Åtte minutter før slutt ledet Naerbø med tre og så seg aldri tilbake.

– Helt utrolig, endelig fikk vi litt medgang, sier Andreas Horst Haugseng.

– De siste dagene, etter tapet for Falk i Horten, har jeg vaert langt nede, kanskje lenger nede enn noen gang før, innrømmer 20-åringen.

 ?? PÅL CHRISTENSE­N ?? Så glade ble de da Naerbø tok sine første poeng på toppnivå, trener Rune Haugseng og keeper Vegard Bakken Øien.
PÅL CHRISTENSE­N Så glade ble de da Naerbø tok sine første poeng på toppnivå, trener Rune Haugseng og keeper Vegard Bakken Øien.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway