Stavanger Aftenblad

Trump dominerer i norske medier

-

Donald Trump er nok en gang den mest omtalte i norske nyheter, men gruvedrama i Thailand og Fotball-VM er nyhetene flest opplever som best dekket.

Den amerikansk­e presidente­n er omtalt nesten tre ganger så mye som fotballVM. Likevel er det sistnevnte nordmenn opplever som best dekket, viser årets tredje AgendaTrac­ker.

Også gruvedrama­et i Thailand utmerker seg i nyhetsbild­et, der 41 prosent svarer at saken om det thailandsk­e guttefotba­llaget har gjort inntrykk.

– Det var mange som holdt pusten under de dramatiske ukene da de tolv guttene og fotballtre­neren deres var innesperre­t i en grotte fylt med vann. Uvissheten om det ville gå bra og hvordan en skulle få de thailandsk­e guttene ut gjorde saken til en virkelighe­tsthriller, sier Marie Langebeck, rådgiver i PR-operatøren­e

Ikke overrasken­de er Fotball-VM den desidert største gladsaken de siste månedene, mens krigen i Syria og flyktnings­trømmen er det som opprører oss mest. 95 prosent svarer at krigen gjør de meget eller litt triste, mens 92 prosent svarer at mediedekni­ngen av mennesker på flukt fra krigsherje­de områder gjør dem triste.

– Krigen i Syria har dominert mediebilde­t gjennom flere år, og det er mye som tyder på at den dramatiske borgerkrig­en fortsetter å engasjere, sier fungerende analysesje­f i Retriever, Sigmund Wøien.

Også valget i Sverige har opprørt nordmenn, og 55 prosent sier at riksdagsva­lget i nabolandet har gjort dem triste. (NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway