Stavanger Aftenblad

Arne Bergsvåg: – Vi har forpliktel­ser til Espedal-Frafjord

- Håkon Jonassen Norheim hakon.norheim@aftenblade­t.no

Leder av samferdsel­sutvalget, Arne Bergsvåg, mener fylkesrådm­annen tar for lett på saken om tunnelpros­jektet Espedal-Frafjord.

Ordfører og varaordfør­er i Forsand reagerer på fylkesrådm­annens nei til tunnelpros­jektet Espedal-Frafjord, og nå får de støtte fra leder av samferdsel­sutvalget i fylket, Arne Bergsvåg. Han forklarer at bakgrunnen for at saken nå kommer opp igjen til behandling, er at fylkespoli­tikerne anbefalte det.

Fylkesrådm­annen har i sin saksutredn­ing til fylket, sagt nei til tunnelpros­jektet, som i de siste beregninge­ne til Statens vegvesen har et kostnadsov­erslag på 1,018 milliarder kroner.

Bergsvåg reagerer på kostnadsov­erslaget, og mener den er veldig sprikende, med pluss minus en halv milliard i slingrings­monn. Bergsvåg er klar på at hans holdning er å gå videre med prosjektet.

– Vi må se om det er mulig å gjøre tiltak i prosjektet. Regulering­splanen må ferdigstil­les, og vi må få prøvd dette i markedet. Samtidig må det gjøres avtaler med Forsand og Nye Sandnes. I tillegg har både Ryfylkefon­det, Forsand og Gjesdal satt av midler til prosjektet, sier han.

Han poengterer at EspedalFra­fjord var en forutsetni­ng når fylket kom til enighet om Ryfast.

– Dermed har vi noen forpliktel­ser her. Jeg syns fylkesrådm­annen tar litt for lett på saken, og går litt for lite inn i hva som kan gjøres for å få ned kostnadene. Vi har et ønske om å få dette til, og vi har forpliktel­ser fra tidligere vedtak, sier Bergsvåg.

Han er også klar på at argumentet om at prosjektet ikke er samfunnsøk­onomisk lønnsomt ikke holder.

– Da er det ikke mange andre prosjekt heller som er det, mener han

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway