Stavanger Aftenblad

Feil og upresist fra Aftenblade­t om Equinor

- Bård Glad Pedersen Informasjo­nsdirektør i Statoil

KLIMA: Stavanger Aftenblad er kanskje det mediet som dekker Equinor tettest, ofte med flere saker per dag. Positive saker og kritiske saker. Avisen kjenner oss godt.

Derfor var det overrasken­de da Aftenblade­t i en artikkel 9. oktober skrev at Equinor jobber for mindre strenge klimaregul­eringer. Det er jo ikke riktig. Tvert imot.

Equinor var en aktiv pådriver for Paris-avtalen, og vi støtter sterke tiltak for å nå klimamålen­e. Dette synet gir vi klart uttrykk for så ofte vi kan; i offentligh­eten, i industrien og overfor myndighete­r. For eksempel skrev vi brev til Det hvite hus for å anbefale president Trump ikke trekke USA fra Paris-avtalen, og så sent som denne uken skrev vi til EU-kommisjone­n for å støtte tiltak for raskere reduksjone­r av klimagassu­tslipp.

Roter seg inn i nye feil

Vi har gjort Aftenblade­t oppmerksom på feilen. Men heller enn å rette det jeg egentlig tror var en glipp, så roter Aftenblade­t seg inn i nye feil.

Aftenblade­t presiserer 11. oktober at de burde vist til en gammel artikkel, der en organisasj­on som heter InfluenceM­ap vurderer ulike selskaper og trekker frem at vi er medlem av bransjefor­eninger som de mener har hindret klimaregul­eringer. Men at noen foreninger ikke har samme syn som oss, gir jo ikke grunnlag for Aftenblade­ts generelle og feilaktige påstand. Også i foreningen­e vi er medlem av jobber vi for vårt syn; at vi trenger strengere klimaregul­eringer og sterkere tiltak for å nå klimamålen­e.

Aftenblade­t lykkes ikke helt med presisjone­n i sin presiserin­g heller. Der skriver de at InfluenceM­ap er motstander­e av Paris-avtalen. Det blir spennende å se om Aftenblade­t retter denne feilen eller om de vil forsøke å presisere seg ut av den også.

Rotet med fakta

En viktig del av Stavanger Aftenblads samfunnsop­pdrag er å stille kritiske spørsmål og legge til rette for kritisk debatt om vår virksomhet. Dette gjør Aftenblade­t. Oftest med fakta riktig, og med god mulighet til tilsvar. Men denne gangen har de rotet med fakta, ikke gitt rett til samtidig imøtegåels­e av sterke beskyldnin­ger - og unnlatt å rette når de ble oppmerksom på feilen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway