Stavanger Aftenblad

Lagerbäck ber om publikums støtte

-

NORGE-SLOVENIA KL. 18.00.

Etter publikumsf­iaskoen i september har fotballfor­bundet satt ned billettpri­sene, og salget går godt nok til at Lagerbäck kan vente sitt største Ullevaal-publikum lørdag.

– Vi forsøker å bygge et fort her, og vi anvender det som ekstra motivasjon i hjemmekamp­ene. Vi ønsker å vaere veldig vanskelige å slå, sier Lagerbäck om Ullevaal, der han på sju kamper har fem seirer på rad etter to uavgjorte innledning­svis.

Likevel har ikke publikum kommet tilbake etter tidligere skuffelser. Mens Per-Mathias Høgmo hadde tilskuersn­itt på 16.277 i sine hjemmekamp­er (17.233 om vi tar bort de to kampene spilt utenfor Oslo), er Lagerbäcks snitt bare 8780.

Fullt hus

Det selv om Høgmo tapte like mange hjemmekamp­er (6) som han vant, mens Lagerbäck er ubeseiret på hjemmebane.

Høyeste publikumst­all for Lagerbäck på Ullevaal er de 12.179 som så hans første hjemmekamp mot Tsjekkia (1-1) i juni i fjor. Til sammenlign­ing hadde Høgmo seks fulle hus (over 26.000 tilskuere) på sine 15 Ullevaal-kamper.

Torsdag kveld var det solgt 13.500 billetter til kampen mot Slovenia.

Fort Ullevaal

Rune Almenning Jarstein er opptatt av at Ullevaal skal oppfattes som et norsk fort.

– Det er målet vårt, og nå har vi to hjemmekamp­er som er veldig viktige, som må vinnes. Jeg håper at vi i løpet av den neste uken kan gjøre Ullevaal til enda mer av et fort, sier han.

– Jeg tror det vil bli en flott atmosfaere. Vi kommer fra et tap i en kamp vi burde ha vunnet, og da er det alltid litt ekstra brodd, sier Bjørn Maars Johnsen.

Det er over to år siden forrige hjemmetap (0-3 for Tyskland i EM-kvalifiser­ing), men det har ikke gjenoppret­tet publikums tillit.

– Jeg føler vi har fortjent litt mer, men vi har ikke alltid hatt de mest attraktive motstander­ne. Kamptidspu­nktene har ikke vaert det mest guntige. Billettpri­sene er det gjort noe med, og alle disse tingene kan nok få opp publikumst­allet i de kampene som venter. Vi gleder oss og håper på god trøkk. (NTB)

FOTBALL: Lars Lagerbäcks landslag er ubeseiret på Ullevaal, men har likevel bare halvparten av tilskuersn­ittet til Per-Mathias Høgmo, som tapte like ofte som han vant.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway