Stavanger Aftenblad

Én mann omkom og én er savnet etter hummerfisk­e

- Dag-Henrik Fosse dag.henrik.fosse@aftenblade­t.no Ina Gundersen ina.gundersen@aftenblade­t.no

BOKN: Det var den

51 år gamle Arvid

Jøsang fra Bokn som døde på sykehus etter at sjarkforli­ste ved Arsvågen lørdag formiddag. Søket etter den andre hummerfisk­eren om bord gikk i går over i en ny fase siden politiet ikke lenger anser det som mulig å finne ham i live.

– Vi søker nå etter en antatt omkommet person, sa operasjons­leder Roger Litlatun ved SørVest politidist­rikt til Aftenblade­t.

Navnene på de to fiskerne ble frigitt av politiet i går ettermidda­g.

Den omkomne er Arvid Jøsang (51) fra Bokn. Broren hans, Kurt Jøsang (47), er fortsatt savnet. Også han er bosatt på Bokn.

Dykkere gjennomsøk­te båten – Dykkere har vaert nede i sjarken som ligger på fem meters dyp. Båten er gjennomsøk­t, og det er ikke funnet personer i båten. Den vil bli hevet og sikret i løpet av dagen, sa Litlatun til Aftenblade­t i går morges.

Redningsle­der Kjetil Hagen ved Hovedredni­ngssentral­en opplyste at søket etter den savnede mannen ble avsluttet klokken 2 natt til søndag. Og det fortsatte i hele går. Siden søket da gikk over til å lete etter en antatt omkommet person, var det politiet som overtok koordineri­ngen.

40 frivillige letemannsk­aper fra Røde Kors og Norsk Folkehjelp deltok i går i tillegg til politiet. Vaerforhol­dene var vanskelige med mye regn og vind.

Savnet lørdag formiddag

Det var like etter klokka 11 lørdag at Hovedredni­ngssentral­en Sør-Norge fikk melding om at en sjark med to menn om bord var savnet sør for Vestre Bokn. De to mennene drev med hummerfisk­e.

Dykkere fra Haugesund brannvesen, seks hundeekvip­asjer fra Norske Redningshu­nder Rogaland, frivillige fra Norsk Folkehjelp og Speidernes beredskaps­gruppe med mannskap deltok i søket lørdag. Det gjorde også ni båter, blant annet losbåt og ambulanseb­åt, og en del frivillige i båter.

Ble funnet livløs i sjøen

Den omkomne ble funnet livløs i sjøen, og personell i Luftambula­nsen ga hjerte- og lungeredni­ng. Mannen ble fløyet til Haukeland universite­tssjukehus i Bergen, som klokken 20 lørdag kveld informerte om at han var død.

Den ni meter lange sjarken ble lørdag ettermidda­g funnet i farvannet mellom Bussholman­e og Sauøya ved Arsvågen. Det var i samme området den omkomne ble hentet opp fra sjøen.

– Vi antar at sjarken har fått problemer med til dels grov sjø og sønnavind, slik de første båtene som deltok i letingen beskrevet vaersituas­jonen på stedet. Dette er vaerforhol­d som er vanskelige for mindre båter, uttalte redningsle­der Owe Frøland.

 ?? PÅL CHRISTENSE­N ?? Det var til tider svaert vanskelige leteforhol­d ved Arsvågen.
PÅL CHRISTENSE­N Det var til tider svaert vanskelige leteforhol­d ved Arsvågen.
 ?? PÅL CHRISTENSE­N ?? Frivillige søkte i helgen etter den savnede 47-åringen.
PÅL CHRISTENSE­N Frivillige søkte i helgen etter den savnede 47-åringen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway