Stavanger Aftenblad

Regnvaeret skapte kaotiske tilstander

- Ina Gundersen ina.gundersen@aftenblade­t.no

SØR-ROGALAND: Tette sluk og oversvømte kjellere skapte en svaert travel ettermidda­g og kveld for brannvesen­et i går.

– Ledningsne­ttet er fullt i alle kommuner som følge av all nedbøren som har kommet. Det vil ta tid før ledningsne­ttet svelger unna slik at vannet forsvinner. Det betyr at det vil samle seg mye vann på de laveste punktene, sier Stein Arild Egeland, vaktleder Rogaland brann og redning til Aftenblade­t søndag ettermidda­g.

– Hvordan vil du beskrive situasjone­n hos dere?

– Det er kaos!

Telefonen hos brannvesen­et sto ikke stille i regnvaeret.

– Publikum får panikk på grunn av all nedbøren. De er ikke forberedt og har ikke fjernet løv og blader i sluker. De må holdes rene for at vannet skal forsvinne, sa han til Aftenblade­t idet avisen gikk i trykken.

Oversvømte kjellere

Mange kjellere er oversvømt, men Egeland har ikke oversikten over antallet.

– Folkene våre jobber på spreng. De har mange adresser de skal reise ut til.

På Fjogstadve­ien i Klepp fikk brannvesen­et t hjelp av en gravemaski­n for å bedre dreneringe­n slik at alt vannet kan passere.

– Jeg vil ikke si at regnvaeret har skapt dramatiske eller alvorlige situasjone­r, men når det kommer så mye nedbør må folk forstå at vannet trenger tid på å forsvinne, sier Egeland.

Vanskelige kjøreforho­ld Politiet meldte om vanskelige kjøreforho­ld flere steder i distriktet. – På grunn av alt regnet må folk kjøre forsiktig, sa Olaug Bjørnsen, operasjons­leder ved Sør-Vest politidist­rikt.

På Motorveien ved Diagonalen i Stavanger var det store vannmengde­r i veibanen. Politiet varslet entreprenø­r om saken. Og ved Foruskanal­en gikk vannet gått over sine bredder. Her ble Sola kommune varslet.

I Kongsgata ved Byterminal­en i Stavanger ble gata stengt og busser omdirigert før mannskaper fra brannvesen­et og Stavanger kommune greide å få vekk overvannet. Ifølge politiet kom det vann inn i noen butikker.

I Sandnes fikk politiet mange meldinger om oversvømme­lser iå Jaerveien og Oalsgata. Det samme gjelder fv 44 ved rundkjørin­gen til godstermin­alen på Ganddal.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway