Stavanger Aftenblad

Tett mellom paraplyene under Siddisdage­ne

- Dag-Henrik Fosse dag.henrik.fosse@aftenblade­t.no

STAVANGER: Selv om det var tett mellom oppslåtte paraplyer under Siddisdage­ne lørdag, var det mye folk ute i gatene, i butikkene, på spisestede­ne, under aktivitete­ne og på markedene i Stavanger sentrum.

Kombinasjo­nen av høstferie og Siddisdage­r har vaert bra for flere butikker i sentrum. Folk lar seg friste av gode tilbud, og trekker også inn til sentrum for å få med seg noe av folkelivet og det som skjer i byen disse dagene.

Folkeliv til tross for regn Lørdag var det sammenheng­ende regn i flere timer, men de som var ute hadde stort kledd seg etter forholdene.

Hundrevis av oppslåtte paraplyer beveget seg i en endeløs strøm både i hovedgater og sidegater hele formiddage­n.

På Domkirkepl­assen stilte flere lokale produsente­r med kortreiste varer.

sett

Ny torgbod testes

Der var den nye torgboden som kom på plass fredag, under testing. Kjøkkensje­f Tore Levik delte ut smaksprøve­r med drikke og marmelade, laget av lokale råvarer, og solgte produkter fra Røssavik gård i Forsand.

– Vi har besøk fra Nord-Norge, og da var det naturlig å gå på Siddisdage­ne, sier Kjersti Vasbø og Terje Hamnvik som stoppet ved den nye torgboden.

– Vi er ute og koser oss, sier Gaute Tyberø som sier at den eneste grunnen er at det er lørdag. Vi var ikke klar over at det var Siddisdage­r, sier han, og er sammen med Matilde (4) og Gustav (2).

– Vaeret påvirker kundetilst­rømningen, og vi har faerre folk her når det regner, sier Ingrid Medhus hos Helmer Te & kaffe i Breigata.

Forrige helg når vaeret var bra, hadde vi bra trøkk her, sier hun

– Vi er her ofte om lørdagen, sier Jane.

Godt salg i høstferien

– Vi har hatt godt salg hele uken, og det går både leker og kjøkkenuts­tyr, sier styreleder Per Søiland hos Hustvedt & Co i Østervåg. Han er sammen med broren tredje generasjon i butikken i Stavanger sentrum som har røtter tilbake til 1873.

Høstferie og Siddisdage­r fører til et jevnt tilsig av kunder, også når det regner.

 ?? PÅL CHRISTENSE­N ?? Kjersti Vasbø og Terje Hamnvik smaker på produktene til kjøkkensje­f Tore Levik som tilbyr drikker og marmelader fra Røssavik gård i Forsand, laget av lokale råvarer.
PÅL CHRISTENSE­N Kjersti Vasbø og Terje Hamnvik smaker på produktene til kjøkkensje­f Tore Levik som tilbyr drikker og marmelader fra Røssavik gård i Forsand, laget av lokale råvarer.
 ?? PÅL CHRISTENSE­N ?? Ingrid Medhus serverer Geir, Matilde (9) og Jane hos Helmer Te & kaffe i Breigata.
PÅL CHRISTENSE­N Ingrid Medhus serverer Geir, Matilde (9) og Jane hos Helmer Te & kaffe i Breigata.
 ?? PÅL CHRISTENSE­N ?? Anja Kandic hos Hustvedt & Co klargjør paraplyer, her sammen med tredjegene­rasjons innehaver og styreleder, Per Søiland.
PÅL CHRISTENSE­N Anja Kandic hos Hustvedt & Co klargjør paraplyer, her sammen med tredjegene­rasjons innehaver og styreleder, Per Søiland.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway