Stavanger Aftenblad

KrF må søkje samarbeid med Høgre

- Unni Sirevåg Lende Kommunesty­rerepr. for KrF i Time og leder av levekår

POLITIKK: Erna Solberg har gjort og gjer ein god jobb. Eg tenke at med KrF i regjering, vil politikken bli dradd meir mot sentrum, enn slik det er i dag.

Fredag 28. september talte min partileiar Knut Arild Hareide til KrFs Sentralsty­ret. Det var mange viktige og gode KrFsaker som Knut Arild løfta fram. Saerlig vil eg nemne det Knut Arild sa: «Vi kan aldri miste respekten for enkeltmenn­esket. Den respekten må alltid ligge i bunn». Knut Arild siterte Kofi Annan som ein gong sa: «Det som begynner med manglende respekt for ett enkelt menneskeli­v, ender altfor ofte opp som en katastrofe for hele nasjonen».

Den refleksjon­en hadde eg med meg når eg søndag 30. september besøkte Holocaustm­useet, Yad Vashem, i Jerusalem, minnesmerk­et over dei 6 millionar jødane som blei utsletta under 2. verdskrig.

Respekt for det enkelte menneskeli­v Kvifor trekk eg dette inn her? For meg er det saers klart at respekten for det enkelte menneskeli­v er heilt grunnleggj­ande for KrF sin ideologi. Det har alltid vore ein viktig baerebjelk­e i kristendem­okratiet. Respekten for det enkelte menneskeli­v er det som igjen dannar grunnlaget for respekten for kvarandre og fellesskap­et.

KrF er eit kristendem­okratisk parti som er opptatt av å bygge fellesskap basert på respekten for det enkelte mennesket

Knut Arild Hareide snakkar om at me ikkje må bli oss sjølv nok. Det er eg hjartans einig i. KrF er eit kristendem­okratisk parti som er opptatt av å bygge fellesskap basert på respekten for det enkelte mennesket. Kristendem­okratiet er meir opptatt av å skape eit godt velferdssa­mfunn, der det enkelte mennesket står i sentrum og frivilligh­eita blir verdsett, enn ein velferdsst­at, der alle velferdsgo­da blir styrt av ein stor stat etter sosialisti­ske ideal.

Ikkje einig med partileiar­en

På denne bakgrunn er eg ikkje einig i min partileiar sin konklusjon når det gjeld retningsva­l. Det er ikkje bare eit spørsmål om å gå til høgre eller venstre i norsk politikk. Det er like mykje avgjerande å sjå på kor stor avstand det er i dei ulike retningane. I denne analysen må me ikkje bare trekke inn Frp, men og MDG , SV og Rødt, som mest sannsynleg vil bli ein del av regjerings­grunnlaget viss KrF skulle velje å gå til venstre. Slik eg ser det, så er det naturleg for KrF , som eit kristendem­okratisk parti, å søkje samarbeid med Høgre. Erna Solberg har gjort og gjer ein god jobb. Eg tenke at med KrF i regjering, vil politikken bli dradd meir mot sentrum, enn slik det er i dag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway