Stavanger Aftenblad

Kongeparet på plass i Beijing

-

BEIJING: Kong Harald og dronning Sonja landet i går i Beijing og er klare for tre hektiske dager i byen. I morgen møter de president Xi Jinping.

I Beijing står politiske samtaler og knytting av bånd for naeringsli­vet på programmet, samt lansering av en ny Munch-bok.

Kongeparet landet lørdag kveld i Beijings karakteris­tiske smog. De ble tatt imot av landets viseutenri­ksminister Wang Chao og et kompani fra aeresgarde­n til Folkets frigjøring­shaer.

Statsbesøk­et i Kina startet torsdag i den vest-kinesiske ørkenbyen Dunhuang, hvor kongen og dronningen blant annet besøkte et solkraftve­rk og viktige kulturminn­er.

Før avreise til hovedstade­n bekreftet kongen at han ønsker å ta opp menneskere­ttigheter med de kinesiske myndighete­ne.

– Vi som kommer fra Vesten, er veldig opptatt av menneskere­ttigheter, og dette kommer vi til å ha en dialog med Kina om, og vi kommer helt sikkert til å få anledning til å ta opp dette senere, sa kongen da han møtte norsk presse i Dunhuang lørdag.

Etter Beijing går turen videre til Shanghai, hvor kongeparet blant annet deltar på et svaert naeringsli­vsseminar om hav. Med på turen er også utenriksmi­nister Ine Eriksen Søreide (H) og naeringsmi­nister Torbjørn Røe Isaksen (H).

(NTB)

 ?? HEIKO JUNGE, SCANPIX ?? Her ankommer kongeparet den kinesiske hovedstade­n.
HEIKO JUNGE, SCANPIX Her ankommer kongeparet den kinesiske hovedstade­n.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway