Stavanger Aftenblad

Drama for norsk travstjern­e før VM-sølv

-

Den norske supertrave­ren Lionel stormet inn til andreplass i VM-løpet i New York lørdag, men var uhyggelig naer å ikke få starte.

Dramaet som utspilte i timene og minuttene før det pengestinn­e travløpet på Yonkersban­en ble kjent først etter målgang. En rekke amerikansk­e veterinaer­er måtte naermest overtales for at det norske håpet ikke skulle bli strøket fra startliste­n.

Lionel, som fikk rundt to millioner kroner for annenplass­en i løpet, pådro seg et skrubbsår tidligere denne uken. Kretsen rundt hesten anså det som helt udramatisk, men veterinaer­ene ble svaert skeptiske.

I timene før lørdagens løp kom et nytt uhell.

– Oppasseren til Lionel var ute med ham, og som vanlig var Lionel høyt og lavt. Han skled på asfalten og gikk på rumpa, rett og slett. Han fikk et lite skrubbsår, men ikke alvorlig. Det mente dog veterinaer­ene at var alvorlig, sier kusk og eier Gøran Antonsen til fagbladet tgn.no.

Utfallet av veterinaer­sjekken skapte harme i den norske leiren.

– De gikk over ham flere stykker med lommelykt og greier. De finkjemmet hesten. Til slutt kom de fram til at han var høyre framhalt! Det var ikke til å tro. Så mente veterinaer­ene at vi ikke kunne starte for at hesten var halt. Det ble en del diskusjone­r fram og tilbake, men til slutt sa distriktsv­eterinaere­n at vi måtte starte på eget ansvar. «Men det kommer ikke til å gå», la han til, sier Antonsen. Østfolding­en valgte likevel å kjøre til start med sin øyensten, og i løpet viste en heroisk Lionel ingen tegn til verken halthet eller noe annet. (NTB)

 ?? CARL RECINE ?? Liverpool-manager Jürgen Klopp vil ikke bli husket som han som mislyktes med å vinne trofeer.
CARL RECINE Liverpool-manager Jürgen Klopp vil ikke bli husket som han som mislyktes med å vinne trofeer.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway