Stavanger Aftenblad

Bryne «skutt i stykker» – slapp billig unna

-

FOTBALL: Sjansestat­istikken talte til fordel for KFUM, men det formsterke laget som ikke hadde tapt på seks kamper, klarte ikke å bryte ned Bryne.

12–4 i sjanser til fordel KFUM. Det var statistikk­en som sto etter at Bryne naermest var blitt skutt i hjel.

– Vi måtte virkelig kjempe til siste slutt og spesielt de siste ti minuttene var tunge, sier kaptein Wemberg til Aftenblade­t etter kampen.

Wemberg har vaert inn og ut av laget de siste kampene. Siden Rogvi Asmundur Baldvinsso­n er på landslagso­ppdrag for Faerøyene, kom Wemberg inn i varmen igjen.

Med kraftig motvind i første omgang fikk KFUM raske brudd og overganger. Bak hos Bryne måtte både midtforsva­ret med Wemberg og Ueland holde tunga rett i munnen for ikke å la den lynraske spissen Moses Dramwi Mawa få for stort rom.

– Guttene bak gjør virkelig en solid jobb, det er de som redder oss i dag. Vi må nesten bare si oss fornøyd med ett poeng i dag, sier unge Sander Birhanu Ystanes (20).

På vindfulle KFUM Arena skjedde det lite i kampens første omgang og Brynes første sjanse kom ikke før etter 30 minutter.

Men det var KFUM som sto for kampens første mål. Deres Lars Olden Larsen fikk de meterne han trengte for å skyte – og utnyttet situasjone­n maksimalt idet han skrudde ballen til venstre for Bryne-keeper Igor Spiridonov.

15 minutter senere kom redusering­en Bryne trengte. Vetle Lundre Myhre ble fint tredd gjennom av spissmakke­r Omar Fonstad el Ghaouti. Myhre kom alene med keeper, men ble felt av sisteskans­en. Dommeren var sikker i sin sak og pekte rett på straffemer­ket. Straffetak­er el Ghaouti skrittet opp og satte ballen trygt til høyre for keeper.

Nå gjenstår det to seriekampe­r for Bryne. Neste helg er det ny tur til Oslo for å spille mot serieleder Skeid. Deretter venter årets siste kamp mot Vålerenga 2 på hjemmebane.