Stavanger Aftenblad

Denne Selnaes-perlen ga Norges sjette strake hjemmeseie­r

-

FOTBALL: En vakker avslutning fra Ole Selnaes på overtid i første omgang ga Norge 1-0-seier over Slovenia i nasjonslig­aen på et godt besatt Ullevaal stadion.

Norge holdt nullen med sin nykomponer­te forsvarsfi­rer og tok sin sjette strake hjemmeseie­r. Med 14.712 tilskuere var det omsider flere opptatte enn tomme seter, og god atmosfaere på landslagsa­renaen som Lars Lagerbäcks lag er i ferd med å gjøre til et norsk fort.

Pang fra 16 meter

– Vi skal oppleves vanskelige å spille mot, det har vi gjort til en «trigger». Første omgang var vi ikke gode offensivt, men defensivt var vi gode hele kampen, og vi slapp knapt til en sjanse. Vi skapte tilstrekke­lig og ble også snytt for et par straffespa­rk som kunne punktert kampen. Det er sterkt av spillerne, sa Lagerbäck.

I en kamp mellom to lag som begge var svekket av forfall gikk det ikke på skinner hele veien for Norge, men laget var klart best etter pause, mye takket vaere det psykologis­k viktige Selnaes-målet.

Fire og et halvt minutt på overtid i første omgang kom gjennombru­ddet for Norge, da Selnaes på elegant vis utnyttet lagets annen sjanse i kampen, mer enn 45 minutter etter den første.

Joshua King vendte bort Roman Bezjak nede ved dødlinja og la inn. Foran mål ble Tarik Elyounouss­i dyttet over ende og ropte på straffe, men mens han sto med armene oppgitt i vaeret sørget Selnaes for at han kunne holde dem oppe og juble i stedet. Saint-Étienne-spilleren, som med suksess erstattet Sander Berge på midtbanen, snek seg foran Haitam Aleesami og tok ned en klarerings­nikk før han med sin gode venstrefot feide ballen i mål fra 16-meterstrek­en.

Tettet igjen

Slovenia fikk mange brudd og truet med å skape trøbbel foran målet til Jarstein, men kom i likhet med de norske mest til halveller nestensjan­ser. Den nykomponer­te norske forsvarsfi­reren, der Sigurd Rosted spilte sin første kamp fra start og Even Hovland sin gullklokke­kamp, holdt godt defensivt.

Den tidlige skaden gjorde at det ble lagt til seks minutter, og det var nok til å sende Lagerbäcks lag til pausehvile med en etterlengt­et ledelse.

Etter pause festet Norge grepet om kampen og trykket Slovenia tilbake. Tarik Elyounouss­i var naer scoring etter to minutter også av den omgangen da han overrumple­t keeper og taklet ballen rett utenfor fra kloss hold.

En opplagt Joshua King skapte mange sjanser for lagkamerat­ene, men avslutning­ene satt ikke i annen omgang. Saerlig slet Moi, som imidlertid burde hatt straffe da han ble revet ned av Slovenias kaptein Bojan Jokic etter en time.

(NTB)

 ?? NTB SCANPIX ?? Her klinker Ole Selnaes inn kampens eneste mål da Norge slo Slovenia på Ullevaal lørdag.
NTB SCANPIX Her klinker Ole Selnaes inn kampens eneste mål da Norge slo Slovenia på Ullevaal lørdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway