Stavanger Aftenblad

Familien Tangen har flere på Ap-lista enn hele Forsand

- Håkon Jonassen Norheim hakon.norheim@aftenblade­t.no

SANDNES: Tre blad Tangen er nominert på Ap-listen til kommuneval­get 2019. Annelin Tangen mener det kan bli utfordrend­e.

Annelin Tangen får med seg sine to døtre på Sandnes Ap sin nominasjon­sliste. Hun forklarer at de ofte har politiske diskusjone­r rundt middagsbor­det og er spent på hvordan det blir å ha med seg døtrene i bystyresal­en.

– Det kan bli spennende, men også utfordrend­e om vi treffer på saker der vi er uenige. Det er veldig stas å ha begge på listen, men det mest realistisk­e er vel å få med seg Anna inn i bystyret, sier Tangen.

– Dere er flere fra Tangen-familien enn fra hele Forsand. Hvordan ser du på det?

– Jeg skulle ønske at det var flere fra Forsand med, men som vi kjenner til har ikke Forsand Arbeiderpa­rti vaert noe saerlig interesser­t i kommunesam­menslåing med Sandnes. Når det er sagt er jeg glad for at Roar Larsen er med, og også Thore Håland. Lokalkunns­kapen de som bor der inne har vil vaere viktig å ha med, sier Tangen, som selv er fra Høle.

– Har skvaeret opp

Roar Larsen, som står på tredjeplas­s på lista har vaert mot sammenslåi­ng med Sandnes. Han har tidligere uttalt at han er totalt uenig med Sandnes Ap når det gjelder sammenslåi­ng, og at videre samarbeid ikke frister. Han har også tidligere vaert tydelig på hva han mener om Sandnes Ap i kampen om Nye Sandnes.

Nåvaerende ordfører i Sandnes og ordførerka­ndidat i 2019, Stanley Wirak sier de to har lagt uenigheten­e bak seg.

– Vi tar kampene når de skal tas, og jeg har ingen problemer med at Larsen står på listen. Jeg har mast på han om at han må komme seg på vår liste, og nå går det veldig bra, sier Wirak.

– Så det at Larsen ikke ville samarbeide med Sandnes Ap har dere lagt bak dere?

– Det er ferdig. Vi har et aldeles utmerket forhold, og er veldig samstemt, sier Wirak.

– Tiden leger alle sår

Larsen sier at selv om han ikke var enig om at Forsand skulle slå seg sammen med Sandnes, er det noe de i dag har lagt bak seg. Han ser nå frem til å komme inn i bystyret i Sandnes.

– Det skal bli spennende. Jeg har fått veldig mange oppfordrin­ger om at jeg burde ha stått på listen, men har sagt nei. Så har jeg vaert i tenkebokse­n, og kommet frem til at tiden leger alle sår, forteller Larsen.

Etter å ha innsett at slaget om kommuneslå­ing var tapt har synet på Nye Sandnes endret seg. Nå vil han jobbe mot at kommunen skal bli best mulig.

– Jeg har aldri hatt noe mot Sandnes, men det er avstanden jeg har vaert bekymret for. Sandnes er en veldreven kommune, som har muskler til å gjøre noe. Det blir interessan­t, sier han.

Julia Wong, som var kumulert som 3. kandidat ved forrige kommuneval­g er borte fra lista. Hun forteller til Aftenblade­t at hun har flyttet til Tromsø for å studere, og derfor har takket nei til å stå på lister både i fylket og i Sandnes. Hun er imidlertid fremdeles vararepres­entant på Stortinget, og sier til Aftenblade­t at hun har lagt den politiske karrieren litt på is.

– For få fra Forsand

Leder av nominasjon­skomiteen, Martha Ulvund sier til Aftenblade­t at hun er stolt over å kunne presentere en såpass stor og ung liste. Hun syns imidlertid det er dumt at det er så få kandidater fra Forsand.

– Det var ikke så enkelt å få med folk fra Forsand, men vi har også en person som har jobbet i kommunen i 17 år med på listen. Det var det beste vi klarte å få til, sier Ulvund.

Listen skal nå legges frem for nominasjon­smøtet i Sandnes Ap den 7. november.

 ?? PÅL CHRISTENSE­N ?? Annelin Tangen får med seg to døtre på nominasjon­slisten til Sandnes Arbeiderpa­rti.
PÅL CHRISTENSE­N Annelin Tangen får med seg to døtre på nominasjon­slisten til Sandnes Arbeiderpa­rti.
 ?? TOR INGE JØSSANG ?? Roar Larsen fra Forsand blir forhåndsku­mulert, og er en av to fra Forsand på Sandnes Aps nominasjon­sliste foran valget i 2019.
TOR INGE JØSSANG Roar Larsen fra Forsand blir forhåndsku­mulert, og er en av to fra Forsand på Sandnes Aps nominasjon­sliste foran valget i 2019.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway