Stavanger Aftenblad

Bjarne Berntsen ser på seg selv som listefyll

- Håkon Jonassen Norheim hakon.norheim@aftenblade­t.no

– Dette er en allsidig liste med tanke på alder, kompetanse og erfaring. Vi har stabilitet og kontinuite­t på topp med fire forhåndsku­mulerte, blant annet med en representa­nt fra Forsand. Slik kan vi sikre at de har en stemme inn i Nye Sandnes, sier leder av nominasjon­skomiteen til Sandnes Arbeiderpa­rti, Martha Ulvund.

Listen til Sandnes Ap foran kommuneval­get i 2019 teller hele 65 kandidater. På topp og ordførerka­ndidat, er Stanley Wirak. Han får med seg dagens gruppelede­r for Ap i bystyret Annelin Tangen på 2. plass. På tredjeplas­s er Roar Larsen fra Forsand.

På fjerdeplas­s finner vi Anna Tangen Eide, Annelin Tangens datter. Tangen har også sin andre datter, Elin Tangen Eide med litt lenger ned på listen.

På de neste 15 plassene er nominasjon­skomiteens anbefaling­er, før resten av kandidaten­e er listet opp alfabetisk.

Har ikke tro på seg selv

Det mest oppsiktsve­kkende er kanskje at Viking-trener Bjarne Berntsen fra Figgjo er på 27. plass på listen.

Selv om han er nede på 27. plass skal det ikke mange kryss til for at Figgjo-buen kommer oppover på listen, noe det er god grunn til å tro at han gjør.

– Jeg fikk en forespørse­l fra valgkomite­en, som hadde fått innspill på mitt navn. Jeg har vaert passivt medlem i mange år, og før jeg sa ja måtte jeg vite hvor mye tid det ville ta om jeg skulle komme inn i bystyret. Jeg er samfunnsbe­visst borger, og om noen har lyst til å ha meg med på listen, så sier jeg ja til det. Men jeg var klar på at jeg skulle stå langt nede på listen, sier Berntsen.

Slik gikk det imidlertid ikke, for på grunn av at listen er alfabetisk fra og med kandidat 20, er Berntsen nummer 27. Arbeiderpa­rtiet har i dag 18 plasser i bystyret i Sandnes.

– Jeg vil karakteris­ere meg selv som listefyll, sier han.

– Men du er en av de mest kjente Sandnes-borgerne. Det vil vel vaere stor sannsynlig­het for at du kommer inn?

– Nei, ikke når jeg står der jeg står, mener han.

– Det skal jo bare et kryss til?

– Ja, det kan vaere en realitet. Men jeg bruker ikke så mye tid på det.

SANDNES: Vikingtren­er Bjarne Berntsen står på Sandnes Arbeiderpa­rti sin liste foran kommuneval­get i 2019. Men hovedperso­nen selv har ingen tro på bystyre-plass.

Trenerkont­rakten utløper

– Vil jobben som bystyrepol­itiker og Viking-trener la seg kombinere?

–Ja, det skal ikke vaere noe problem. Folk kombinerer jo vanlige jobber med å vaere bystyrepol­itiker, sier han.

Bjarne Berntsen har en toårskontr­akt med Viking. Det betyr at trenerjobb­en på papiret utløper desember 2019, og den dermed ikke komme i tidskonfli­kt med et politisk verv.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway