Stavanger Aftenblad

150 forslag til nytt kommunevåp­en

- Ola Fintland ola.fintland@aftenblade­t.no

– Det er veldig kjekt at det er så mange som engasjerer seg, og det blir litt av en jobb å gå gjennom alle. Vi får heldigvis faglig bistand, men det er juryen som velger, sier Sandnes-ordfører Stanley Wirak (Ap) til Aftenblade­t.

Forslagene som presentere­s her, er tilfeldig utvalgt blant alle de innsendte bidragene, og det kan like gjerne vaere andre som blir plukket ut som vinner til slutt. Hvem som står bak de ulike forslagene, er anonymiser­t av hensyn til det videre juryarbeid­et.

– Hvordan blir det å velge ut fem finalister blant så mange bidrag?

– Det blir sikkert ikke enkelt. Men det er veldig bra at det er et stort engasjemen­t, sier Wirak.

– Saken om grensejust­ering i Forsand er ikke endelig avgjort av departemen­tet. Har du noen plan B hvis Preikestol­en havner i Strand kommune?

– Nei, jeg har ikke det. Da er det mange som vil bli «øvegidde». Både bystyret i Sandnes og kommunesty­ret i Forsand har sagt sitt, og jeg anser det som utelukket at departemen­tet vil overkjøre lokaldemok­ratiet, sier Wirak.

I skrivende stund er det kommet inn 146 forslag, men det vil trolig øke til et sted mellom 150 og 160 når den endelige opptelling­en er ferdig.

En egen jury skal plukke ut fem finalister blant de innsendte bidragene. Vinneren premieres med 25.000 kroner, og de fire øvrige finalisten­e vil få 5000 kroner hver. Fra 3. til 13. januar blir det en åpen, rådgivende folkeavste­mning på nett før fellesnemn­da for Nye Sandnes tar den endelige avgjørelse­n i første kvartal neste år.

Både utvelgelse­n i juryen og nettavstem­ningen vil vaere anonymiser­t. Juryen vil få profesjone­ll bistand og rådgiving fra fagpersone­r innen grafisk design og heraldikk. Juryen består av: y Stanley Wirak, ordfører

i Sandnes kommune y Bjarte Sveinsvoll Dagestad, ordfører i Forsand kommune y Tone Strømø, kultursjef

i Sandnes kommune y Eva Landrè Meling, kulturlede­r i Forsand kommune

SANDNES: Sjelden har man sett så mange varianter av Preikestol­en på en gang, blant rundt 150 forslag skal fem plukkes ut som kandidater til nytt kommunevåp­en for

Nye Sandnes.

 ??  ?? Forslag til kommunevåp­en for Nye Sandnes.
Forslag til kommunevåp­en for Nye Sandnes.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway