Stavanger Aftenblad

24-åring dømt for 59 grove bedragerie­r

- Cornelius Munkvik cornelius.munkvik@aftenblade­t.no

SANDNES: Siktede hadde verken billetter til musikkfest­ivalen Palmesus, Eminemkons­ert eller til engelske fotballkam­per, men en rekke personer kjøpte av ham.

En 24 år gammel mann fra Sandnes er i Stavanger tingrett dømt til ett års fengsel for å ha lurt naermere 60 personer til å gi ham penger for billetter han ikke hadde. På denne måten svindlet han til seg i overkant av 200.000 kroner over en periode på åtte måneder.

Siktede, som i retten avga en uforbehold­en tilståelse, forklarte sine handlinger med at han hadde pengeprobl­emer på grunn av spilleavhe­ngighet.

Flere ganger

Hovedsakel­ig var det Palmesus-billetter 24-åringen fikk personer til å gi ham penger for. Han fikk forskuddsb­etaling via Vipps, men kjøperen så aldri noe til billetten.

Siktede er tidligere dømt for tilsvarend­e forhold flere ganger. I dommen pekes det blant annet på at noen av bedragerie­ne han nå dømmes for ble begått umiddelbar­t etter at forrige dom ble avsagt, i april i år.

Den gangen ble han dømt til 27 dagers ubetinget fengsel. Denne gangen dømmes han langt strengere.

Allmennpre­ventive hensyn Retten mener blant annet at sterke allmennpre­ventive grunner for å reagere strengt og med bruk av ubetinget fengsel i denne saken.

I formildend­e retning trekker mannens uforbehold­ne tilståelse. Retten merker seg også at siktede har søkt om å få profesjone­ll hjelp for å få bukt med sin spilleavhe­ngighet. I dommen står det at 24-åringens spilleavhe­ngighet synes å vaere en vesentlig bakgrunn for de mange bedragerie­ne.

Retten kommer til at fire måneder av den ett år lange fengselsst­raffen kan gjøres betinget med en prøvetid på to år. 24-åringen dømmes også til å betale erstatning til de fleste av personene han har svindlet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway