Stavanger Aftenblad

– En av de viktigste periodene i Vikings historie

- Kjetil Flygind kjetil.flygind@aftenblade­t.no

FOTBALL: Det gjenstår 26 uhyre spennende dager av årets sesong i 1. divisjon. Daglig leder Eirik W. Henningsen og trener Bjarne Berntsen er fullstendi­g klar over hva som står på spill.

For 11. november avslutter de mørkeblå årets sesong på nivå to når Kongsvinge­r er motstander på SR-Bank Arena. Da, og kanskje også før den tid, vet vi om Viking kan feire opprykk til Eliteserie­n. Eller om de må gi seg i kast med den lange og svaert uforutsigb­are veien via kvalik og en eventuell playoff.

Eirik W. Henningsen pakker ikke inn ordene når han skal beskrive betydninge­n av høstens nervepirre­nde innspurt.

– Det er en av de viktigste periodene i Vikings historie, det er en krevende periode vi er inne i. VI vil så inderlig lykkes med det opprykket. Det vil bety mye for hvordan det vil se ut i Viking neste år og i årene framover, sier Eirik W. Henningsen til Aftenblade­t.

Han overvar en del av gårsdagens Viking-trening i Jåttåvågen og forsikrer at alle på kontoret vet hva som står på spill og alle mulige utfall av sesongens siste kamper.

Tall og ball

– Vi forbereder oss på alle scenarioer, sier den daglige lederen.

– Hvor mange tanker i hodet har dere samtidig nå?

– Ganske mange. Og det kan du gange opp med alle som jobber her, så du kan tenke deg at det er en del som spinner rundt. Men vi prøver å holde fokus. Vi er midt i budsjettid­en, så da trenger du ikke lure på hva vi holder på med, sier han og smiler forsiktig.

Økonomien er selvsagt svaert avhengig av hvilken divisjon Viking spiller i neste år. Blir det et nytt år på nivå to vil det få konsekvens­er. Da må trolig spareknive­n fram enda en gang.

Det vet trener Bjarne Berntsen også. Han er ansvarlig for det sportslige og reiser neste mandag til Ålesund for å spille en saerdeles viktig kamp mot Lars Bohinens AaFK dagen etter.

– Vi har en tøff jobb foran oss, sier Berntsen, som er enig med Henningsen i at perioden foran oss er viktig med tanke på Vikings ve og vel.

–Den perioden kan bli kort og den kan bli lang. Men den er selvsagt veldig viktig. Viking ønsker å komme tilbake. Det gikk to år sist gang klubben rykket ned. Nå er vi fortsatt i en posisjon der vi kan klare det og vi må vaere godt forberedt uansett om det blir direkte opprykk eller om vi må spille kvalik, sier Viking-treneren.

Sett preget ut

I år er det 30 år siden Viking rykket opp forrige gang.

– Er alle i din avdeling klar over alle mulige utfall her, konsekvens­er og det som ligger i potten?

– Ja, det er klart vi er det. Det er dette vi har jobbet mot siden januar. Vi har diskutert dette mange ganger.

– Preger situasjone­n spillerne dine på noen måte?

– Ja, det har sett sånn ut i de to siste kampene. Når det er på slutten av sesongen og et opprykk betyr så mye, så ligger det i bakhodet hele veien. Det er noe du tenker på og reflektere­r over. Men det viktigste er å ta én kamp av gangen og vaere ekstremt godt forberedt mentalt, fysisk og taktisk.

Viking følger suksessopp­skriften fra forrige landskampp­ause. 16 dager etter at laget slo Levanger 3-0 hjemme, vant de bortekampe­n mot Notodden 2-1, også det på en tirsdag. Før de fulgte opp med å slå Sogndal hjemme fem dager senere.

Nå blir det samme melodi med Aalesund borte tirsdag om en uke, før Ull/Kisa venter hjemme fem dager senere.

Tror Aalesund er mer nervøse – Vi har gjort mye likt denne gangen som da. Det lyktes vi godt med, sier Berntsen.

Zlatko Tripic, lagets kaptein i Viljar Vevatnes skadefrava­er, må sone karantene for gule kort og spiller ikke i Ålesund. Han håper tabellsitu­asjonen, der Viking ligger fire poeng bak rivalene Aalesund og Mjøndalen, kan slå heldig ut for eget lag. – Vi tenker ikke noe mindre på viktighete­n av dette nå enn tidligere i år. Men vi kan spille med litt mindre press på oss. Nå har vi ingenting å tape med tanke på avstanden til Aalesund og Mjøndalen. Kanskje det kan gjøre at spillerne kan slå seg litt løs og få ut sitt beste.

– Tror du det går an med tanke på tingenes tilstand?

– Ja, det tror jeg. Aalesund ser på dette som en fin mulighet til å stikke av. De vil gjøre alt for å vinne. Jeg tror de er mer nervøse enn vi er.

 ?? KRISTIAN JACOBSEN ?? Bjarne Berntsen i aksjon på gårsdagens Viking-trening i Jåttåvågen. Om en uke står første «slag» i kampen om opprykk når Viking møter Aalesund borte.
KRISTIAN JACOBSEN Bjarne Berntsen i aksjon på gårsdagens Viking-trening i Jåttåvågen. Om en uke står første «slag» i kampen om opprykk når Viking møter Aalesund borte.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway