Stavanger Aftenblad

Sandnes ønsker å signere Nisja og Holmvik ett år til

- Egil Ø. Naerland egil.naerland@aftenblade­t.no

FOTBALL: Sandnes Ulf ønsker større kontinuite­t. Det gir 33-åringene Vidar Nisja og Bjørnar P. Holmvik en ny sjanse. I tillegg kan det bli plass til en 16-åring.

– Vi kan ikke ha ti nye før hver sesong. Til vinteren må vi bygge mest mulig på den gruppen vi har, sier trener Bengt Saeternes til Aftenblade­t.

– I hvor stor grad gjelder det veteraner som Nisja og Holmvik?

– Vi snakker med begge. Spillerne er definitivt motiverte for å fortsette, sier Saeternes.

–I tillegg diskuterer vi med Remi Johansen, han er også en av våre mest rutinerte, legger han til.

Situasjone­n er snudd på hodet i positiv forstand for Nisja og Johansen de siste månedene. Så sent som 26. juni, da begge var langtidssk­adet, uttalte ledelsen seg skeptisk til å forlenge kontrakten­e.

Nå er de skadefrie og gode samtidig med at Sandnes Ulf har fått et oppsving og naermer seg kvalikplas­s på tabellen.

Holmvik har overbevist Bjørnar P. Holmvik gjorde et overrasken­de comeback i sommer etter halvannet år i Vidar. Han har levert klasse i hver eneste kamp og fortsetter gjerne.

– Jeg må vurdere kontrakten klubben tilbyr meg, innrømmer venstrebac­ken som bare har opplevd ett tap de ni kampene han har spilt i lyseblått.

Klubbsjef Tom Rune Espedal og trener Saeternes er godt samkjørte. Espedal snakker også om kontinuite­t.

– Divisjonsp­lasseringe­n bestemmer rammevilkå­rene, påpeker Espedal som i utgangspun­ktet håper at styret i Sandnes Ulf godkjenner den samme utgiftspos­ten til spillerløn­n som i år, rundt 7 millioner kroner.

– Det er ingenting som tilsier at vi skal øke budsjettet, det kan heller bli litt lavere, sier Espedal.

Klubben er i et dilemma med et par av de yngste som er på utgående kontrakt. Ifølge Saeternes og Espedal har verken 98-modellen Andreas Dybevig eller 97-modellen Vegard Aasen hatt den utviklinge­n de så for seg.

– Vi har et ønske og et krav til oss selv om å satse på spillere fra vår egen junioravde­ling. Nå tar vi i første omgang en grundig gjennomgan­g med Dybvig og Aasen og hører hva de tenker og hvor mye de vil legge i dette.

– I tillegg vurderer vi om det er rett å ta opp nye. 16-åringen Kaloyan Kalinov Kostadinov er aktuell, sier både Saeternes og Espedal.

Eriksen under kniven

Kent Håvard Eriksen som er ute resten av sesongen med ankelskade, blir i dessuten kneoperert denne uken. Han bruker skadeperio­den til å få fikset en meniskskad­e.

Spissen Roger Blokhus Ekeland er også på skadeliste­n og ble operert for Gilberts groin i forrige uke.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway