Stavanger Aftenblad

Frykter at usportslig­heter skal ødelegge kampen

- Odd Inge Aas

FOTBALL: Markus Henriksen mener Bulgaria er et av de mest usportslig­e lagene han har møtt.

For at ikke Norge skal havne i Nations League-trøbbel, må Bulgaria slås på Ullevaal i kveld.

Bulgarerne er det eneste laget som har slått det norske laget i 2018. Lars Lagerbäcks utvalgte gikk rett i den bulgarske fellen i Sofia forrige runde og lot seg frustrere kraftig av det de mente var usportslig oppførsel fra hjemmelage­t.

Markus Henriksen mener at dagens motstander er blant de verste i klassen.

– De er noen av de verste jeg har vaert borti, men det er også noe av det som er artig med internasjo­nal fotball. Det er forskjell fra land til land, sier trønderen.

I Sofia var den effektive spilletide­n i annen omgang på rundt 20 minutter, ifølge Lars Lagerbäck. Ved flere anledninge­r ble hjemmelage­ts spillere liggende lenge på gresset, men var friske og raske igjen så fort spillet ble satt i gang.

Taklet ikke frustrasjo­nen

Det taklet det norske laget dårlig.

– Vi ble revet med og det var litt mye klaging på dommeren, sier Henriksen, som mener det er viktig at han og lagkamerat­ene ikke blir vippet av pinnen på samme måte denne gangen. – Det er også viktig med en kampleder som er dyktig og ser hva som er tjuvtriks og ikke stopper spillet for mye. De fikk jo altfor mye stopp i spillet sist. Det sier seg selv at om dommeren blåser på alt så dreper det jo kampen uansett hvor fokusert og motivert du er. Vi skal gi dem juling, men på en fair måte, sier Henriksen.

Lars Lagerbäck har brukt mye tid inn mot og under denne landslagss­amlingen på å snakke om at laget hans må takle den bulgarske tilnaermin­gen til spillet på en bedre måte.

– Vi har hatt en stor gjennomgan­g av den forrige kampen. Det er ikke for å kritisere Bulgaria, men for at vi skal laere oss at uansett hva motstander­en gjør og dommeren dømmer, så må vi ha fokus på oss selv. Blir vi stresset som vi ble der, så blir vi et dårligere lag og dårligere spillere, sier Lagerbäck.

Han mente laget falt tilbake til syndene fra hans første kamp som sjef, det smertefull­e tapet for Nord-Irland våren 2017.

Kyniske ferdighete­r

Han mener det ligger i bulgarerne­s fotball-DNA å utnytte de muligheten­e dommeren gir dem i kamper.

– De er gode på det, så uansett hva man synes om fair play så er det bare å beundre dem det. Det er jo dommeren som legger listen, sier svensken.

Mot Kypros dukket det plutselig opp en ekstra ball på banen da bulgarerne hadde tatt ledelsen.

Lagerbäck så imidlertid mye annet i den kampen som han lot seg imponere av. Han mener det er en kompliment til trenerkoll­ega Petar Hubtsjev at laget ser ut til å ha fått en ny dimensjon i spillet.

– De jobber veldig hardt og hele laget gjør det sammen. De har et veldig bra forsvarssp­ill og så er de supereffek­tive foran mål. de skaper ikke mye, men scorer de målene de trenger.

Norge-Bulgaria i kveld kl. 20.45

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway