Stavanger Aftenblad

Sola-suksessen gir effekt i klubbkasse­n

- Stig Nilssen stig.nilssen@aftenblade­t.no

Etter de fire første serierunde­ne er det ingen tvil om at Sola håndball har klart å beholde motivasjon­en og konsentras­jonen i jakten på klubbens ubestridte mål denne sesongen, opprykk til eliteserie­n. Søndag kveld tok de sesongens fjerde strake seier og troner alene på toppen av tabellen. I tillegg har de slått storklubbe­n Larvik ut av cupen.

I en fullstappe­t hall med over 600 tilskuere, kjørte Sola over Volda og vant 37-28 mot et lag som også var ubeseiret før søndagens toppkamp. Det skjedde etter flykansell­ering, en strabasiøs tur på sju-åtte timer og ankomst hallen en halvtime før avkast. Line Ellertsen scoret ni mål, Malin Holta åtte mot Volda.

Daglig leder i Sola, John Harald Kåsen, bekrefter at stemningen i klubben er meget god om dagen.

– Jeg kan ikke si annet enn at sesongen så langt har overgått alle forventnin­ger. Vi har vunnet alle seriekampe­ne med klar margin og slått ut Larvik av cupen. Det er vanvittig bra, sier Kåsen til Aftenblade­t.

Mandag morgen var han i møte med en av klubbens større samarbeids­partnere. Der fikk han signaler om at sponsoren likte det klubben presterte, hadde tro på dem og ville øke støtten. Kåsen understrek­er at klubben trener mer enn noen gang og at de skal vaere bedre rustet når de rykker opp til eliteserie­n igjen.

Etter at de slo Larvik ut av cupen og kvalifiser­te seg for kvartfinal­en, uttrykte motstander­en at Sola hadde hevdet seg blant de fem øverste lagene i årets eliteserie. Laget har vunnet sine fire seriekampe­r med 14 mål i snitt.

– Jeg tror ikke vi vinner alle seriekampe­ne, men vi har veldig god tro på at det skal gå bra med tanke på opprykk. Jeg mener årets lag er bedre enn det som rykket ned i fjor, sier Kåsen.

 ?? KRISTIAN JACOBSEN ?? Sola går fra seier til seier. Nå gir suksessen effekt også utenfor banen.
KRISTIAN JACOBSEN Sola går fra seier til seier. Nå gir suksessen effekt også utenfor banen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway