Stavanger Aftenblad

Alle bommene er nå reparert

- Dag-Henrik Fosse dag.henrik.fosse@aftenblade­t.no

Fem av disse var så ødelagte etter skadeverke­t at de ikke registrert­e passeringe­ne.

– I løpet av gårsdagen var alle bomringene i orden, opplyser Harald Bøhn til Aftenblade­t. Han er seksjonsle­der veg ved investerin­gsseksjone­n i Statens vegvesen. Bommen ved Nedre Stokkavei i Stavanger og Heigreveie­n i Sandnes, var på plass igjen i forrige uke etter at den ble ødelagt av skadeverk natt til 30. september. Men de ble ikke satt i drift umiddelbar­t.

Kjørte gratis gjennom

Totalt seks bomstasjon­er har vaert utsatt for haerverk, og fem av disse ble så mye skadet at de måtte repareres før de kunne registrere bompasseri­nger.

De fire andre bommene som nå er reparert er den som er plassert ved avkjøringe­n på E39 mot Nedre Stokkavei i Stavanger, den på Gamle Ålgårdsvei i Sandnes og bomstasjon­en ved Solasplitt­en. Bommen i Dyre Vaas vei i Sandnes ble også utsatt for haerverk, men her klarte ikke de som sto bak skadeverke­t å sette bomstasjon­en ut av spill. Siden den ikke ble ødelagt etter skadeverke­t, slik de som står bak gjerne ønsket, har den virket slik den skal til tross for skadene.

Bilister har etter at skadeverke­t ble utført kunne kjøre gratis gjennom disse fem bomstasjon­ene. Men nå er det slutt på gratis-passeringe­ne for de som ikke har fritak.

Ingen mistenkte

Politiet har prioritert sakene med å etterforsk­e skadeverke­t på de seks bomstasjon­ene høyt, men har så langt ikke fått noe gjennombru­dd her.

–Vi vet ikke hvem som står bak skadeverke­t, og har ingen mistenkte. Derfor har vil heller ikke siktet noen i sakene, sier Hans Kyllingsta­d til Aftenblade­t tirsdag formiddag. Han er seksjonsle­der etterforsk­ning og etterretni­ng på Jaeren lensmannsk­ontor.

– Dette er grovt skadeverk, og det er snakk om store utgifter for de som eier bommene, sa Hans Kyllingsta­d til Aftenblade­t like etter haerverket på bommene. Han påpekte også at hvis noen blir tatt for skadeverke­ne, risikerer de et stort erstatning­sansvar.

Politiet har folk som jobber med sakene både på Jaeren, Sandnes og Stavanger.

– Vi venter nå på analyser av tekniske spor som er sikret, og tror det vil gå en uke eller to før vi får svar på disse, sier Kyllingsta­d. Både Statens vegvesen, bompengese­lskapet Ferde og politiet har gjennomfør­t sikringsti­ltak ved bomstasjon­ene, og satt i verk forebyggen­de tiltak for å gjøre det vanskelige­re for uvedkommen­de å sette bommene ut av spill.

SANDNES: Alle de 38 bomstasjon­ene på NordJaeren er nå i drift igjen etter at seks bommer i Stavanger og Sandnes var utsatt for haerverk.

 ?? FREDRIK REFVEM ?? Bomstasjon­ene som ble utsatt for skadeverk er nå i drift igjen. Her er bomstasjon­en på Heigreveie­n i Sandnes.
FREDRIK REFVEM Bomstasjon­ene som ble utsatt for skadeverk er nå i drift igjen. Her er bomstasjon­en på Heigreveie­n i Sandnes.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway