Stavanger Aftenblad

15 prosent flere kjøpte ungdomskor­tet

- Stein Halvor Jupskås stein.jupskaas@aftenblade­t.no

STAVANGER: Kolumbus solgte 11.197 flere ungdomskor­t i første halvår i år enn i tilsvarend­e periode i fjor. Venstres Kjartan Alexander Lunde tror lavere pris er noe av årsaken.

Han tar også gjerne en del av aeren for at Rogaland nå har det han kaller «et av landets beste og rimeligste ungdomskor­t».

– I 2014 økte det davaerende flertallet i fylket, H, Frp, KrF, prisen på ungdomskor­tet til 350 kroner. Prisøkning­en førte til at på tre år sank antall solgte ungdomskor­t med 17,5 prosent. I de to siste budsjetten­e har Venstre og resten av dagens flertall fått gjennom å senke prisen til 299 kroner igjen og dessuten heve aldersgren­sen med et ekstra år til 22 år, sier Lunde.

Han mener dette er tiltak som nå viser igjen i statistikk­ene til Kolumbus. Første halvår i år viser en økning på 15 prosent i solgte ungdomsbil­letter.

– Dette viser at tiltakene for å gjøre ungdomskor­tet mer attraktivt, virker, sier Lunde.

– Ikke pris som avgjør

I porten til Stavanger Katedralsk­ole treffer Aftenblade­t tre førsteårse­lever, der to er ivrige brukere av ungdomskor­tet til 299 kroner i måneden.

– Vi bruker det hele tiden, ikke bare fram og tilbake til skolen, sier Max Eide og Håkon Abrahamsen, hjemmehøre­nde på henholdsvi­s Sunde og Hinna.

Sistnevnte er også hyppig togbruker mellom Jåttåvågen og Stavanger.

Tredjemann, Benjamin Danielsen, sverger til sykkelen som framkomstm­iddel. Ungdomskor­tet har han ikke behov for.

De to andre tror ikke at det spiller så stor rolle om kortet koster 299 eller 350 kroner. Begge røper at det er foreldrege­nerasjonen som betaler for herlighete­n.

– Uansett er det mye billigere enn om man skulle kjøpt vanlige billetter, sier Håkon Abrahamsen.

Overfylt

Max Eide synes også prisen er OK. Det er andre sider av busstilbud­et han heller skulle sett forbedret. - Det er ofte forsinkels­er. Det er overfylte busser, saerlig nå etter at de nye bommene kom opp. Dessuten er det for dårlig tilbud på søndager, sier han.

– Oftere busser. Høyere frekvens. Det er vel det vi skulle ønske oss, sier Håkon Abrahamsen.

Antall busspassas­jerer har økt med 7,2 prosent på Nord-Jaeren første halvår i år. Av nye periodebil­letter er det ikke bare ungdomskor­tet som tar av. Også ordningen Hjemjobbhj­em har økt med bortimot 9000 kort, en økning på hele 37 prosent fra i fjor. Vanlige periodebil­letter har derimot hatt en nedgang på 7 prosent, eller drøyt 5500 kort.

Per i dag er ungdomskor­tet tilgjengel­ig for ungdom mellom 15 og 22.

Enda flere?

Til møtet i fylkessamf­erdselssty­ret i dag har Lunde fra Venstre meldt inn et spørsmål om hva det vil koste å senke aldersgren­sen ytterliger­e fra dagens 15 år.

– Flere har spurt om dette, men jeg har foreløpig ikke fått noe godt svar, sier Lunde.

Kolumbus har tidligere beregnet kostnaden ved å heve den øvre aldersgren­sa på ungdomsbil­letten med ett år. Den regningen lyder på 3,6 mill kr i tapte passasjeri­nntekter. Kolumbus sin halvårsrap­port viser at den offentlige mobilitets­bedriften Kolumbus foreløpig styrer mot et underskudd i år på 1,8 millioner kroner.

 ?? JONAS HAARR FRIESTAD ?? Max Eide og Håkon Abrahamsen er ivrige brukere av ungdomskor­tet. Benjamin Danielsen, til høyre, holder seg til sykkelen.
JONAS HAARR FRIESTAD Max Eide og Håkon Abrahamsen er ivrige brukere av ungdomskor­tet. Benjamin Danielsen, til høyre, holder seg til sykkelen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway