Stavanger Aftenblad

Etter tredje ekstraomga­ng kan Bryne nå få denne fotballhal­len

- Geir Sveen geir.sveen@aftenblade­t.no

JAEREN: To ganger har Time kommunesty­re sendt Bryne fotballklu­bb tilbake til start. Men klubben har aldri gitt opp planene om en idrettshal­l i tre etasjer på stadion.

I går lå ballen igjen hos politikern­e, der den overrasken­de gikk rett i mål. Formannska­pet sa enstemmig ja til prosjektet som var kalkulert til 109 millioner kroner. Dermed kan fotballklu­bben fortsette arbeidet med å gjøre dagens stadion om til en stor idrettscam­pus - i samarbeid med kommunen og fylkets største videregåen­de skole.

Byggestart neste år

– Hvis dette holder helt inn, sender vi ut anbudspapi­rene på nyåret og starter byggingen til sommeren, lyder det offensivt styreleder Nils Steinsland.

Klubben vil på sitt eget stadion bygge en ny idrettshal­l, der det i første etasje er tegnet to flerbruksh­aller eller håndballha­ller med full høyde, pluss garderober.

I etasjen over kommer tribuner, vrimlearea­l, undervisni­ngsrom, trenings-/styrkerom - som alle får god utsikt ned i hallene.

Og helt øverst, som en toppetasje, ligger fotballhal­len. Den ønskes så stor som mulig; det legges opp til en bane for nierfotbal­l.

fra

Skal leies ut

Klubben skal ikke bruke flerbruksh­allene selv. På dagtid skal de etter planen leies av Rogaland fylkeskomm­une, for den videregåen­de skolen i nabolaget. Mens kommunen har fått tilbud om leie på ettermidda­ger, kvelder og helg.

–Prisen for kommunen blir for høy, mente rådmann Trygve Apeland, da saken to ganger ble lagt fram for kommunesty­ret og sendt tilbake for ny utredning. Blant annet skulle man finne en ny finansieri­ng med mindre risiko for kommunen.

Det skulle også vurderes om kommunen skulle bygge sin egen hall. Både kommunen og fylket har stort behov for ny hallkapasi­tet.

Ja til mer leie

I den nye runden signaliser­te Rogaland fylkeskomm­une at de kan øke sin årlige leie for å realisere prosjektet på stadion, og det var hovedårsak­en til at også rådmannen i Time nå la fram en positiv innstillin­g.

Kommunen må forskutter­e spillemidl­er på 24 millioner kroner, gi samme beløp i tilskudd, garantere for et lån på 51 millioner kroner og betale en årlig leie på 300.000 kroner.

Formannska­pet

Høyres Staale Grude Haaland sa at saken til nå har vaert umoden, og da blant annet i forhold til rettferdig­heten til andre idrettslag.

–Men dette er en viktig sak og nå har vi et mye bedre forslag enn tidligere, sa Grude Haaland som viste til at fylket nå vil ta større leieutgift­er og sa at Høyre nå gikk for hallen.

Arbeiderpa­rtiets gruppelede­r Lars Enevoldsen rettet søkelyset på inntekter og utgifter, men mente det ikke ble synliggjor­t at regnestykk­et ville gå i hop. Men Ap var positiv hvis det ble tilfelle, og la inn forslag om det, som ble enstemmig vedtatt.

Klubben selv har ikke penger Mens Bjarne Undeim (Sp) minnet om et punkt i avtalen om at kommunen skulle prøve å begrense eget ansvar. Han viste til alle sakene som har kommet om penger nettopp fra Bryne Fk, og minnet om at klubben nå ikke har egenkapita­l.

–Disse sakene har vaert en mare fram til nå, sa Undheim, som likevel sa ja.

Også Petter Lorentz

Stabel (Frp) mente saken var blitt spiselig. Han kunne heller ikke se at regnestykk­et gikk opp for klubben, men han så liten risiko for kommunen.

– Det er det beste forslaget vi har hatt til nå for denne utbygginge­n, konstatert­e varaordfør­er Sverre Risa (KrF).

Men det må fortsatt til to avgjørende ekstraomga­nger: Opplegget må endelig godkjennes både av fylkesting­et og av kommunesty­ret i Time.

Dropper parkerings­hall? Planen var tidligere at anlegget også skulle ha en parkerings­hall i bakken til 90 biler, men denne er nå foreløpig tatt ut. Dermed er prisen kommet ned til 77 millioner kroner, opplyser styreleder­en til Aftenblade­t.

– Men har klubben selv penger til en slik satsing?

– Nei, vi har tomta og har prosjekter­t anlegget. Vårt bidrag skal finansiere­s gjennom leieinntek­tene, forklarer Nils Steinsland.

 ??  ?? Slik kan hallen i tre etasjer, midt på bildet, bli plassert på Bryne stadion.
Slik kan hallen i tre etasjer, midt på bildet, bli plassert på Bryne stadion.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway