Stavanger Aftenblad

Rosenberg ansetter flere folk etter storkontra­kt med Lundin

- Tor Gunnar Tollaksen tor.gunnar.tollaksen@aftenblade­t.no Magnus Ekeli Mullis magnus.mullis@aftenblade­t.no

BUØY: I går var Lundindire­ktør Kristin Faerøvik tilbake på gamle trakter på Rosenberg og tildelte verftet en kontrakt på flere hundre millioner kroner.

– Jeg lovet vel at vi skulle passere over 1000 ansatte innen året var omme, og det kommer vi til å gjøre, sier direktør Jan T. Narvestad i Rosenberg WorleyPars­ons til Aftenblade­t. Han er klar på at jobben Rosenberg nå har skaffet seg også betyr nyansettel­ser.

I går kom nemlig gladnyhete­n om at Rosenberg har vunnet en betydelig kontrakt med det svenskeide oljeselska­pet Lundin for modifikasj­onsarbeid på Edvard Grieg-plattforme­n i forbindels­e med utbygginge­n av satelittfe­ltene Luno II og langtidste­st av Rolvsnes.

150 folk i arbeid

I går var også tidligere Rosenberg-direktør Kristin Faerøvik på gamle trakter. Faerøvik gikk til stillingen som administre­rende direktør i Lundin Norge i januar 2015. Hun kom tilbake med gladnyhete­r til «Han far og de» på Rosenberg.

– Da Faerøvik forlot oss, sa jeg til henne at hun fikk komme tilbake som kunde på et senere tidspunkt. Vi er glade for hun har kommet «hjem», sier Narvestad.

Aftenblade­t har grunn til å anslå at verdien på arbeidet ligger på mellom 300 og 400 millioner kroner, men dette er tall verken Faerøvik eller Rosenberg-direktør ønsker å bekrefte.

– Det er ikke tall vi pleier å gå ut med, sier Faerøvik.

– For oss er dette en veldig viktig kontrakt av mange grunner. Først og fremst er det en bekreftels­e på at vi er konkurrans­edyktige i markedet, og den viser videre at arbeidet vi har lagt ned de siste årene, baerer frukter, sier Narvestad til Aftenblade­t.

Rosenberg-direktøren anslår at jobben på topp vil kreve rundt 150 ansatte i arbeid. I dag er det i underkant av 1000 ansatte på Rosenberg, mens det er totalt vel 2000 arbeidstak­ere som jobber med prosjekter i Rosenbergs regi, enten som underlever­andør på land eller i rotasjon offshore.

Narvestad vil ikke si nøyaktig hvor mange nyansettel­ser som kommer med kontrakten, men sier at de vil bli flere.

– Vi har ansatt 250 personer det siste året, og vi har behov for ytterliger­e arbeidkraf­t – både av hensyn til denne kontrakten, men også for å styrke eksisteren­de prosjekter, sier Narvestad.

Best i tøft heat

Kristin Faerøvik i Lundin Norge sier det var omfattende evaluering av tilbudene som kom inn, før valget falt på Rosenberg. Pris og det tekniske ble vurdert, og da kom Rosenberg best ut.

– Du har tidligere jobbet på Rosenberg – var du overrasket over at verftet kom med det beste tilbudet?

–Det kan jeg ikke svare på. Men for oss er det gledelig å se at etter en tøff tid vi har hatt bak oss, er det flere som er i stand til å by på slike jobber. Det var tøff konkurrans­e om jobben, påpeker Faerøvik og legger til:

– For oss er det morsomt å jobbe med en av bedriftene som har vist evne til omstilling i så lang tid. Rosenberg er en viktig baerer av industrier­faringen vi har som nasjon, noe vi ikke skal ta for gitt, sier hun.

Etter at Edvard Grieg-plattforme­n kom i drift i november 2015, har Lundin fortsatt å utforske områdene i naerheten.

– Dette er en ny epoke for oss på Utsirahøyd­en. Nå går vi løs på arealet som ligger rundt og bygger ut Luno II og Rolvsnes, og vi fortsetter å lete i området. Jeg håper vi skal holde plattforme­n i aktivitet i mange, mange år framover, sier Faerøvik.

For Rosenberg er Lundin en ny og spennende kunde. Avtalen med Lundin er en såkalt totalkontr­akt hvor Rosenberg får brukt hele bredden i organisasj­onen; prosjektle­delse, ingeniørst­ab, fabrikasjo­n og offshorear­beid.

Utbygging Utsirahøyd­en

Det er først og fremst rørmoduler Rosenberg skal lage, i tillegg til å bygge om deler av prosessanl­egg og hjelpesyst­emer på Edvard Grieg-plattforme­n.

– Med Lundin har vi fått en ny og spennende kunde som vi tror vi passer veldig godt sammen med. Ingen av oss er størst, men vi har begge kvaliteter som bringer norsk sokkel framover, sier Jan T. Narvestad som håper at Lundin-kontrakten kan resultere i at Rosenberg får flere oppdrag for oljeselska­pet. Lundin er for tiden i gang med planer for utbygging av Luno II-feltet. Forarbeide­t for plan for utbygging og drift er satt i gang og leveres endelig første kvartal neste år. I september ba også Lundin Oljedirekt­oratet om å inngå «vesentlige kontraktsm­essige forpliktel­ser» for Luno-utbygginge­n.

Luno-utbygginge­n er anslått til å koste rundt 4 milliarder kroner. Luno II er av Lundin omdøpt til Solveig-feltet, navneskift­et må endelig stadfestes av Oljeog energidepa­rtementet.

Satelittfe­ltet ligger 15 kilometer sør for Edvard Grieg-feltet på Utsirahøyd­en.

Luno II-utbygginge­n er et undervanns­prosjekt, men vil også kreve modifikasj­on av Edvard Grieg-plattforme­n som skal ta imot satelittpr­oduksjonen.

Ressursans­laget for funnet er mellom 32 og 82 millioner fat olje og 1-3 milliarder standardku­bikkmeter utvinnbar gass. For Rolvsnes-funnet oppjustert­e Lundin i august i år ressursans­laget til mellom 14 og 78 millioner fat.

Produksjon­sstart for Lunoutbygg­ingen er anslått til å skje i 2020.

 ?? JARLE AASLAND ?? Hvor mye verdien på kontrakten ligger på, vil foreløpig hverken Rosenberg-direktør Jan T. Narvestad eller Lundin-direktør Kristin Faerøvik ut med. Aftenblade­t har imidlertid grunn til å anslå verdien til mellom 300 og 400 millioner kroner.
JARLE AASLAND Hvor mye verdien på kontrakten ligger på, vil foreløpig hverken Rosenberg-direktør Jan T. Narvestad eller Lundin-direktør Kristin Faerøvik ut med. Aftenblade­t har imidlertid grunn til å anslå verdien til mellom 300 og 400 millioner kroner.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway