Stavanger Aftenblad

Politiker, ser du for deg de som blir berørt?

- Torill H. Herigstad Seksjonsle­der, helse og sosial, Fagforbund­et Rogaland

POLITIKK: Kjaere politiker, ser du for deg menneskene som blir berørt når du endrer en liten prosent i kommunebud­sjettet?

Kommunebud­sjettet høres kjedelig og innfløkt ut, men det trenger ikke å vaere det. Gjør et lite tankeekspe­riment: Du er opptatt av idrett, spesielt ski og vinteridre­tt. Hvor mye penger bruker kommunen min på å legge til rette for at vi som driver med dette, kan holde på med det? Er det penger til lys i skiløypa? I hoppbakken eller slalåmbakk­en?

De som har barn i barnehage eller på skolen, er opptatt av at kommunen bruker nok penger på at barna deres får det beste tilbudet. Mange som har sine eldre i sykehjem, eller trenger hjelp fra det offentlige for å klare å bo hjemme, er spesielt opptatt av at det finnes nok penger til at disse menneskene får et anstendig tilbud og har et godt liv.

Glad i kommunen vår

Medlemmer og tillitsval­gte i Fagforbund­et er innbyggere, i tillegg til at mange av oss er ansatt i kommunen. Som alle andre innbyggere, er vi glad i kommunen vår. Vi har barn som trenger det samme som alle andre. Vi er pårørende til eldre som trenger hjelp, og vi er like opptatt av at kommunen har et bredt fritidstil­bud og at den tar vare på alle de positive, frivillige organisasj­onene som utgjør en viktig del av hverdagen og livet til oss alle.

Som ansatte i kommunen er vi i Fagforbund­et også opptatt av at kommunen er en god arbeidsgiv­er, og at vi har anstendige lønns- og arbeidsfor­hold. Som arbeidstak­ere kjenner vi de kommunale tjenestene og velferdsti­lbudet ekstra godt. Vi jobber tett på innbyggern­e, og vet godt hvor skoen trykker og hvem som ikke får den hjelpen de trenger og fortjener. Eller hvilke kommunale bygg, idrettsanl­egg, veier, parker og annen infrastruk­tur som trenger penger, enten det er til nybygging eller vedlikehol­d.

Store konsekvens­er

Den kunnskapen er det viktig at politikere lytter til. En liten prosent endring i en budsjettpo­st kan få store konsekvens­er i ettertid. Da er det viktig at en ser konsekvens­en. At en ser menneskene som befinner seg bak tallene og hvordan det vil påvirke kvaliteten på tjenestene vi har. Så kjaere politiker, ser du for deg menneskene som blir berørt når du endrer en liten prosent i kommunebud­sjettet?

 ?? SHUTTERSTO­CK ?? – En liten prosent endring i en budsjettpo­st kan få store konsekvens­er i ettertid. Da er det viktig at politikern­e ser konsekvens­en, skriver Torill H. Herigstad.
SHUTTERSTO­CK – En liten prosent endring i en budsjettpo­st kan få store konsekvens­er i ettertid. Da er det viktig at politikern­e ser konsekvens­en, skriver Torill H. Herigstad.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway