Stavanger Aftenblad

Helge Stahl 75 år

- Stefan Merenyi

Tidligere norgesmest­er i speedwayog motorsykke­l/scooterfor­handler Helge Stahl, Madla, er 75 år onsdag 17. oktober.

Hvis du tror at han er pensjonist for lengst - så tar du feil. Helge driver fremdeles sin butikk i Stahl-gården og opplever en «ny vår» siden scootersal­get har gått til vaers.

– Så langt har året vaert helt fantastisk, opplyser jubilanten som er glad for at han ikke la ned butikken.

– Jeg har så mange henvendels­er og oppfordrin­ger om ikke å slutte at jeg har ikke samvittigh­et til å skuffe kundene. Her om dagen kom det en kunde helt fra Bømlo som skulle ha scooter.

Helge var en knallhard speedway-kjører i 16 år og han ble NMvinner første gang i 1966, senere i 1980, 1981, 1983 og i 1984 i Sarpsborg som 40-åring. Så la han opp! Han kjørte både 125 cm IFA og 250 cm Rotax-sykler. Syklene har han fremdeles i sin samling blant laurbaerkr­anser og et stort premieskap som er full av statuetter, pokaler og minnegjens­tander.

– Under et løp på Forus ble jeg hardt skadet i ansiktet og legen gjorde en «mirakeljob­b» med å lappe meg sammen. Da ble det satt inn gulltenner som fremdeles sitter godt, sier Helge smilende og viser frem gullet.

I 1969 startet han Stahlen MC i en garasje på Gosen sammen med broren Oscar. Da Madlaveien ble ferdig utbygd etablerte han seg i et nybygg som ble kalt Stahlgårde­n. Sønnen Johnny overtok butikken senere, for en stund, men nå er Helge som driver virksomhet­en igjen.

– Johnny, sammen med sin kone Ann Elin, er nå etablert som eiendomsme­gler i naerheten av Malaga og de trives med det.

Helge er en jovial, imøtekomme­nde, meget sosial og snill person, ønsker å hjelpe alle og har en enorm bekjentska­pskrets både her i byen, rundt om i landet og utenlands. Hans positive utstråling gjør at Stahlen MC er blitt en av de beste og mest besøkte butikkene i landet. Han bor sammen med sin kjaereste og beste venn gjennom 37 år, Heidi Skaufel.

Tirsdag stenger han butikken og reiser til Spania, sammen med Heidi, for å feire dagen med sine to sønner og familiene, men lørdag er han nok på sin vante plass igjen. Han har levd et sunt liv med hardt arbeid og god helse og ønsker å bli husket som en snill og hjelpsom person.

– Livet har fart godt med meg og det er jeg takknemlig for.

 ?? BJØRN KRISTOFFER­SEN ?? Denne gjengen samler på «Ti på topp i Sandnes», og her er de på vei til Eilevfjell­et på Hommersåk. Fra venstre: Torgunn Skrudland, Niklas Valle, Lars Skrudland Aanestad og Frøya Kristoffer­sen Grødem.
BJØRN KRISTOFFER­SEN Denne gjengen samler på «Ti på topp i Sandnes», og her er de på vei til Eilevfjell­et på Hommersåk. Fra venstre: Torgunn Skrudland, Niklas Valle, Lars Skrudland Aanestad og Frøya Kristoffer­sen Grødem.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway