Stavanger Aftenblad

– Slik har vi snudd det

- Stig Nilssen stig.nilssen@aftenblade­t.no

FOTBALL: Redningsak­sjonen kunne virke håpløs, men etter trenerskif­tet har Vidar tatt tre strake seirer, ikke sluppet inn mål og klatret til trygg plass.

– Operasjone­n er ikke fullendt, men jeg tror det holder med tre poeng til. Da er plassen i 2. divisjon reddet, sier Vidar-kaptein Daniel Berntsen (31) til Aftenblade­t.

Den sportslige situasjone­n i klubben er snudd på hodet etter at ledelsen valgte å kvitte seg med hovedtrene­r Roger Nilsen i et siste og desperat forsøk på å unngå nedrykk fra 2. divisjon. Det startet med en 5-0-seier borte mot Fløy, fortsatte med 1-0 hjemme mot Kjelsås før Nardo ble banket 3-0 på bortebane sist helg.

– Vi har fått en boost. Det var en kortsiktig gevinst og akkurat dette vi håpet på. Så får vi aldri svar på hva som ville skjedd dersom vi ikke hadde foretatt trenerbytt­et, påpeker daglig leder Gaute Johannesse­n.

– Det lyser av spillerne Kristian Sørlie rykket opp fra rollen som assistent til ansvarlig i forkant av seriekampe­n mot Fløy 29. september. Ni poeng og 9-0 i målforskje­ll på de tre siste kampene har sendt Lassa-laget opp på 9. plass og trygg grunn for første gang på lenge denne sesongen.

Berntsen erkjenner at hver enkelt spiller ikke har blitt så mye bedre i løpet av de to-tre ukene, men understrek­er at kollektive­t har fått seg et skikkelig løft. De har funnet en defensiv trygghet og ser mer ut som en helhet.

– Nå lyser det av folk på trening og i kamp. Det gjorde noe med selvtillit­en at vi fikk en pangstart og vant 5-0 mot Fløy i den første kampen etter trenerskif­tet, da så vi at redningsop­erasjonen faktisk var mulig å gjennomfør­e, sier Berntsen.

Kampforber­edelser

–Hva har blitt endret etter at Sørlie overtok?

– Han kom jo inn som en person vi kjente, men som vi kanskje ikke hadde fått høre stemmen til så mye tidligere i sesongen. Dessuten har han en annen tilnaermin­g til kampene og legger opp treningene deretter. Vi trener mye mer formasjon og roller ut fra analyser av neste motstander. Det går på forberedel­ser til kampdag, det samme som Morten Jensen var så flink til i fjor, svarer 31-åringen.

Et par ganger i uken kaller Vidar også inn forsterkni­nger til treningene. Da er de 22 spillere og får spilt 11 mot 11 slik at treningen skal bli mest mulig lik en kamp. For Vidar-spillerne har det vaert effektivt og enkle ting å forholde seg til, ifølge kapteinen.

Generasjon­sskifte

Det er fortsatt tett i bunnen av tabellen hvor de tre nederste lagene må ta turen ned til 3. divisjon. Vidar møter to av bunnlagene, Stjørdals Blink (hjemme) og fortapte Vard Haugesund (borte), i de to siste kampene. Da Vidar kvittet seg med Roger Nilsen, presiserte klubbledel­sen at de anså det for å vaere lettere å beholde plassen enn å rykke opp igjen fra 3. divisjon.

Det inntrykket deler Berntsen. Han mener også det er viktig at Stavanger har et lag i 2. divisjon, en klubb som kan vaere et springbret­t for spillere som satser mot en tilvaerels­e på et høyere nivå. Selv er han inne i sitt siste år av kontrakten, skal operere etter sesongen og vet ikke om det blir en ny sesong på Lassa.

– Vidar er uansett inne i et generasjon­sskifte. Seks av spillerne i startellev­eren er over 30 år, påpeker Berntsen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway