Stavanger Aftenblad

Jente alvorlig skadet da buss med Bogafjell-elever krasjet

- Carl Gunnar Gundersen Håkon Jonassen Norheim Magnus Ekeli Mullis Arnt Olav Klippenber­g Ola Fintland ola.fintland@aftenblade­t.no

LYNGDAL: En elev fra Bogafjell skole i Sandnes er alvorlig skadet etter en trafikkuly­kke på fylkesvei 43 nord for Rom i Lyngdal. Bussen skal ha kjørt inn i autovernet.

– Det er en vond situasjon for elevene og laererne. De har hatt en kjekk uke på leirskole, og det er fryktelig trist å avslutte på denne måten, sier Bogafjell skolerekto­r Jørgen Slyk til Aftenblade­t.

I går ettermidda­g var skadeomfan­get uoversiktl­ig, og det var motstriden­de opplysning­er om hvor mange elever som ble skadet i ulykken og hvor alvorlig skadet de var.

Bussjåføre­n ble kjørt med ambulanse til sykehuset med lettere skader, bekrefter administre­rende direktør Svein Svimbil i Rogaland Taxi til Aftenblade­t.

Psykososia­let team

Ei jente skal vaere alvorlig skadet og er på Sørlandet sykehus Kristiansa­nd.

Ei annen jente med lettere skader ble også tatt imot på sykehuset i Kristiansa­nd.

– Det er de samme opplysning­ene vi har fått, sier kommuneove­rlege Hans Petter Torvik i Sandnes kommune.

Torvik er en del av det psykososia­le teamet i kommunen på tre til fire personer som i går ettermidda­g møtte foreldre på Bogafjell skole og som forberedte seg på å møte elevene etter hjemkomst. Teamet var tilgjengel­ig for foreldrene fra klokken 17.

– Elevene har fått mat, drikke og den nødvendige første omsorgen i Lyngdal og vil etterpå ta bussen hjem til Bogafjell. Der vil det psykososia­le teamet fra kommunen vaere til stede for å snakke med elever og foreldre. Det viktigste er å skape trygghet, og for elevene betyr det at de får møte sine naermeste, sa Torvik fredag ettermidda­g.

Foreldrene fikk beskjed av Bogafjell skole at de ikke skulle kjøre til Lyngdal, men at de kunne møte elevene på skolen.

Politi: – Kunne gått mye verre Politi på ulykkested­et bekrefter overfor Aftenblade­t at det kunne gått mye verre. Dersom autovernet hadde gitt etter, kunne bussen havnet i elva.

– En buss har kommet fra Kvås nedover mot E39 og har kjørt rett i autovernet. Det er en enslig buss som er involvert, sier politibetj­ent Hanne Rom Havaas.

40 skoleeleve­r og tre laerere var involvert i ulykken i tillegg til sjåføren.

I etterkant av ulykken sikret politiet skadestede­t og gjorde kriminalte­kniske undersøkel­ser, ifølge Havaas.

Nabo Arnold Drangeland var hjemme i stua da han hørte kjempesmel­let fra kollisjone­n, omtrent 30 meter unna huset.

– Det var to busser i følge fra Rogaland Taxi, sier han til Faedreland­svennen. Da han kom til skadestede­t, var de godt i gang med å evakuere bussen.

– De hadde ringt etter politi og ambulanse. Ganske raskt ble det kontroll på situasjon fordi det var så mange voksne der, forteller han.

Kom fra Evje

Bogafjell-rektor Jørgen Slyk forteller at elevene på 7. trinn har vaert på leirskole på Evje siden mandag og var på vei hjem.

Opplysning­ene rektoren har fått er at bussen fikk en skrens av ukjent årsak og at den kjørte i autovernet i forsøket på å rette opp dette.

Én person satt fastklemt etter ulykka, og klokka 14.03 meldte politiet på Twitter at det fortsatt ble jobbet med å frigjøre vedkommend­e. 20 minutter senere kom det melding om at personen var frigjort og fløyet til sykehus med luftambula­nse.

Opprettet pårørendes­enter

De øvrige elevene som var om bord i bussen, ble ifølge politiet sjekket og tatt hånd om av kommunens kriseteam.

– Politiet oppretter evakuertog pårørende-senter i Lyngdal, skrev politiet på Twitter i går ettermidda­g.

– Kommunen satte krisestab klokka 14.10. Vi er på plass med kriseteam på Lyngdal kirkesente­r. Dem som ikke er skadet eller er mer eller mindre friske er på vei i buss hit, sier Lyngdal-ordfører Jan Kristensen til Faedreland­svennen.

 ?? ARNT OLAV KLIPPENBER­G ?? Ulykken skjedde på ei bru på fylkesvei 43.
ARNT OLAV KLIPPENBER­G Ulykken skjedde på ei bru på fylkesvei 43.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway