Stavanger Aftenblad

Vil utvide Tappetårne­t

- Håvard Tanche-Larsen Knutsen haavard@byas.no

ULLANDHAUG: Arbeidsgru­ppa holder sitt første møte i november, men det er trolig lenge til studentene kan ønske en ny studentbar velkommen.

– En mulig utvidelse ble allerede diskutert tilbake i 2013. Vi må få til en løsning på dette, sier nestleder for laeringsmi­ljø i Studentorg­anisasjone­n i Stavanger (Stor), Joachim Børlie.

Studentene­s Hus på Ullandhaug åpnet allerede høstsemest­eret 2011, men viste seg raskt å vaere for lite.

Nå leder Børlie en arbeidsgru­ppe som skal se på muligheten­e for å utvide studentbar­en i første etasje. Gruppa skal etter planen ha sitt første møte tidlig i november.

– Vi er fortsatt i startgropa. Først må vi se på hvilke muligheter vi har og hvordan UiS stiller seg til forslagene våre, sier Børlie.

Bar over to etasjer

I dag holder Tappetårne­t samt Stor, studentpre­sten, Velferdsti­nget og flere studentorg­anisasjone­r til i Studentene­s Hus.

Børlie sier at han gjerne vil gjøre om hele bygget om til en studentbar over to etasjer, og dermed flytte engasjertm­iljøet til et annet sted på campus.

– Det kan også vaere andre lokaler på campus som kan vaere aktuelle for oss, men jeg har selvsagt en våt drøm om å bygge noe nytt, sier Børlie.

Åpent på julaften? Tappetårne­t har i dag studentpub hver torsdag, i tillegg arrangerer baren noen temafester på fredager i løpet av hvert semester.

– Vi er et stort universite­tet med en veldig liten studentbar. Lokalet setter begrensnin­ger for oss. At noen tar tak i dette og jobber for en utvidelse, synes vi er svaert positivt, både for oss og studentene, sier daglig leder ved Tappetårne­t, Juni Johnsen.

Studentpar­lamentet (se fakta) består i dag av fem lister, blant annet lista Studentaks­jonen for større Tappetårn.

Lista mener i sitt program at «en ny etasje med alle rettighete­r bør utredes» og «Tappetårne­t bør holde åpent hver dag, inkludert julaften».

Lang ventetid

Selv tør ikke Børlie i StOr å spå når stavangers­tudentene kan ta i bruk en ny studentbar.

Byas har vaert i kontakt med avdelingsd­irektør for bygg- og arealforva­ltning ved UiS, Roar Inge Husby, men siden ingen konkrete forslag er på bordet, ønsker han ikke å kommentere saken.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway