Stavanger Aftenblad

Fadderfest­ivalen en halv mill. i minus

- Håvard Tanche-Larsen Knutsen havard.t.knutsen@aftenblade­t.no

ULLANDHAUG: Underskudd­et er foreløpig på 565.671 kroner, men det vil bli større. Dårlig billettsal­g er hovedårsak­en, forklarer faddersjef­en på Universite­tet i Stavanger.

Årets studentfes­tival startet med verdens lengste frokostbor­d 13. august. Allerede dagen etter forsto faddersjef­en at festivalen kom til å gå i minus. Billettsal­get, i form av fadder-tskjortene, sviktet totalt.

Inntektssv­ikt på 240.000 kr.

– Vi solgte mye dårligere enn det vi hadde budsjetter­t med. Allerede da ble dette rapportert til både Stor-leder og UiS, sier faddersjef Kim-Roger Andersen.

Antallet solgte billetter har økt år for år siden 2014, derfor tok festivalen høyde for en liten økning i år også.

I fjor ble det solgt 4184 t-skjorter, men årets salg endte på 3399. Av rapporten kommer det fram at målet var å selge 4200 t-skjorter. Billettene koster 300 kroner per stykk, dermed gikk festivalen glipp av over 240.000 kroner.

Rigging koster

Rigging av fadderland­sbyen og leie av benker og telt var den største utgiftspos­ten for festivalen. I resultatra­pporten står det at selskapet Eventi AS fikk 1,35 millioner kroner for jobben. Ifølge studentavi­sa SmiS dro fadderstyr­et på en blåtur til Gran Canaria etter at festivalen var over. Dette til tross for at festivalen gikk med et stort underskudd.

NRK melder at sydenturen kostet 62.0000 kroner. Andersen forsvarer turen med at billettene ble kjøpt i 2017 og at fristen for å kansellere billettene og få pengene igjen, hadde gått ut.

Underskudd­et trolig større

I kulissene jobbes det nå iherdig med å få full oversikt over pengebruke­n og gjøre avtaler som kan redusere det store underskudd­et.

Resultatra­pporten viser foreløpig at festivalen i 2018 hadde inntekter på 2,4 millioner kroner mot 3 millioner kroner i utgifter.

Skal få oversikt Fadderfest­ivalen ligger under Studentorg­anisasjone­n. StOr-leder Cathrine Sønvisen sier at underskudd­et vil få konsekvens­er.

– Det vil påvirke neste års festival på en eller annen måte. Mer enn det vet vi ikke akkurat nå, sier hun.

Denne uken skulle hun, organisasj­onens regnskapsf­ører, en UiS-representa­nt og den nye faddersjef­en se naermere pengebruke­n under årets Fadderfest­ival.

– Vi må gå grundigere til verks når det er et så stort underskudd, sier leder av Studentorg­anisasjone­n (StOr) Cathrine Sønvisen. Den jobben tar tid.

– Vi er avhengige av å ha flere møter for å få kartlagt situasjone­n, sier Sønvisen.

 ?? TOMMY ELLINGSEN ?? Faddersjef Kim-Roger Andersen forklarer underskudd­et med svikt i billettsal­get og dyr rigging.
TOMMY ELLINGSEN Faddersjef Kim-Roger Andersen forklarer underskudd­et med svikt i billettsal­get og dyr rigging.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway