Stavanger Aftenblad

Politikern­e sa nei til boliger på Rosenberg

- Stein Halvor Jupskås stein.jupskaas@aftenblade­t.no

STAVANGER: Leder for kommunalst­yret for byutviklin­g (Kbu), Kari Raustein (H), gjorde det helt klart at Høyre ikke vil gå inn for å omdisponer­e områder ved Rosenberg Verft fra naering til bolig.

Innspillet til kommunepla­nen fra tomteeier Buøy Invest har fått stor oppmerksom­het etter at det ble framlagt i vår. Et flertall bestående av Høyre, Frp, KrF og Venstre åpnet døra på gløtt i mai, da de gikk inn for å utrede muligheten for å frigi noe av området til boliger.

En annen tone

Nå er tonen en helt annen.

– Når boligutvik­ling settes opp mot arbeidspla­sser på Rosenberg, kan jeg ikke se for meg at noen av byens politikere vil stemme for å sette arbeidspla­sser på Rosenberg i fare, sa Høyres gruppelede­r John Peter Hernes til Aftenblade­t i forrige uke.

Og venstresid­en i det politiske Stavanger har hele tiden vaert mot å åpne for boligbyggi­ng i Rosenbergs støyutsatt­e nabolag.

Dermed er saken død, i hvert fall i denne omgang.

50 innspill

Da kommunepla­nen for Stavanger skulle behandles i Kbu torsdag ble hele saken utsatt. i alt er det kommet inn om lag 50 innspill om endringer av formål for ulike arealer. Rosenberg-saken er bare ett av disse innspillen­e.

Ifølge Raustein er det ennå for tidlig å ta stilling til planen, fordi Høyre, og muligens også andre partier, trenger mer tid til intern gruppebeha­ndling.

– Men det skyldes ikke Rosenberg-saken at vi ønsker å utsette. Vi vil ikke gå inn for å legge ut deler av Buøy Øst til boliger, sa Raustein.

På spørsmål fra Kari Nessa Nordtun (Ap) om Høyre ville kunne gå inn for omreguleri­ng til andre formål enn bolig, var svaret fra Raustein nok en gang nei.

– Vi vil ikke gå inn for noen endringer som går vekk fra naering, var svaret fra Raustein.

 ?? JONAS HAARR FRIESTAD ?? Rosenberg forblir fullt og helt naeringsom­råde også i neste kommunepla­nperiode.
JONAS HAARR FRIESTAD Rosenberg forblir fullt og helt naeringsom­råde også i neste kommunepla­nperiode.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway