Stavanger Aftenblad

Ekteparet Espedal kjøper Ostehus-bygget for 90 mill.

- Kjell-Ivar Gilje Grøndal kjell.ivar.grondal@aftenblade­t.no

FINANS: Flere av Stavangers mest kjente investorer satser på eiendom i sentrum.

Sist ut er Anne Langeland Espedal og Harald Espedal som kjøper Ostehus-bygget for rundt 90 millioner kroner.

– Vi ønsker ikke å kommentere pris, sier Langeland Espedal til Dagens Naeringsli­v (DN).

Ifølge avisen har ekteparet Anne Langeland Espedal og Harald Espedal kjøpt eiendom for over 200 millioner kroner i Stavanger de siste årene. Det er selskapet Stavanger Retail som er den formelle kjøperen av eiendommen, mens et selskap kontroller­t av advokat Kenneth Storalm er selgerne. Trolig har investoren­e lagt naermere 90 millioner kroner på bordet for eiendommen.

Flere satser i sentrum Espedal-ekteparet er ikke de eneste som nå satser for fullt i sentrum av Stavanger. De siste ukene har Aftenblade­t hatt en rekke saker hvor flere av byens rikinger og selskaper står bak både oppkjøp og nye prosjekter i sentrumskj­ernen.

For en måned siden ble det kjent at Smedvig-konsernet har kjøpt tre gamle sjøhus i Verksgata og Nav-bygget i Sverdrupsg­ate. Nå skal disse rehabilite­res og få nytt liv til en prislapp på opp mot 150 millioner kroner.

- Sjøhusene har stått tomme i 40 år og er pill råtne. De har derfor ganske omfattende skader, men vi er sikre på at vi kan få til noe skikkelig kult her med å spille på lag med byantikvar­en. Planen vår er å plukke sjøhusene forsiktig ned og så rehabilite­re og bygge litt nytt, uttalte prosjektle­der i Smedvig, Jarl Birkeland, til Aftenblade­t.

Det er Verksgata nummer 28, 30 og 32 som Smedvig nå har kjøpt. Prisen er hemmelig, men ifølge markedsdir­ektør Sjur Christian Monsen kommer Smedvig til å bruke mellom 70 og 80 millioner kroner på prosjektet. Tomten til de tre sjøhusene er på rundt 800 kvadratmet­er, men Smedvig håper å kunne bygge slik at de får totalt 2500 kvadratmet­er.

Stensrud med luksushote­ll

Og for drøyt to uker siden presentert­e Aftenblade­t nyheten om at ekteparet Signe Anne og Kristoffer Stensrud satser rundt 100 millioner kroner på et nytt hotell i eliteklass­en i Nordbøgata 8 på Holmen. Da er også utgiftene til en to etasjers penthousel­eilighet på 450 kvadratmet­er tatt med.

- Først tenkte vi faktisk å bygge eldrebolig­er der, siden vi begynner å bli eldre, men så ombestemte vi oss og ville ha hotell. Et skikkelig hotell, sa Stensrud til Aftenblade­t.

Hermansen med nytt bygg Omtrent samtidig som Stensruds nye hotell ble omtalt kom nyheten om at milliardae­r Yuhong Hermansen står bak et nytt kontorbygg i tilknytnin­g til DSDbygget til en prislapp på rundt 100 millioner kroner.

- Dette er et betydelig økonomisk løft for oss. Nybygget kommer i seg selv til å bli råflott med en fantastisk beliggenhe­t, men samtidig skal vi oppgradere selve DSD-bygget og opparbeide et flott uteområde med noen grønne lunger. Totalt sett blir prislappen på rundt 100 millioner kroner, sa eiendomssj­ef i Herfo Finans, Erlend Aanestad, til Aftenblade­t.

Smarthotel på Holmen Holmen er altså et område som er i vinden som aldri før. For etter 12 år med dragkamp kan endelig Rolf Hodne og Arne Incoronato gå i gang med byggingen av et nytt hotell rett ved siden av Victoria Hotel. Kompanjong­ene er til sammen gode for flere hundre millioner kroner, men få vet hvem de er.

- Vi har holdt på med dette prosjektet i 12 år, så da er det svaert gledelig at det nå ser ut til å bli banket gjennom av politikern­e, sa Rolf Hodne til Aftenblade­t for snaut to uker siden.

Planen til Hodne og Incoronato er å bygge et Smarthotel til en prislapp på rundt 150 millioner kroner straks prosjektet blir endelig vedtatt i bystyret.

 ??  ??
 ?? JON INGEMUNDSE­N ?? Ekteparet Anne Langeland Espedal og Harald Espedal har kjøpt eiendom for over 200 millioner kroner i Stavanger de siste årene. Nå har de også sikret seg Hospitalga­ta 6.
JON INGEMUNDSE­N Ekteparet Anne Langeland Espedal og Harald Espedal har kjøpt eiendom for over 200 millioner kroner i Stavanger de siste årene. Nå har de også sikret seg Hospitalga­ta 6.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway