Stavanger Aftenblad

Medier navngir Khashoggi-mistenkte

-

TYRKIA: Amerikansk­e medier navngir to saudiarabe­re som skal ha vaert sentrale i den angivelige likvidasjo­nen av journalist­en Jamal Khashoggi i Tyrkia.

Den saudiarabi­ske etterretni­ngsoffiser­en og tidligere diplomaten Maher Abdulaziz Mutreb spilte «en sentral rolle» da regimekrit­ikeren og journalist­en Jamal Khashoggi forsvant under et besøk på landets konsulat i Istanbul, melder CNN.

Tv-stasjonen viser til en kilde med innsyn i det tyrkiske etterforsk­ningsmater­ialet som angivelig konkludere­r med at Khashoggi ble drept og partert av en saudiarabi­sk dødsskvadr­on inne i konsulatby­gningen 2. oktober.

Mutreb var en tid førstesekr­etaer ved Saudi-Arabias ambassade i London, omtales som offiser i landets etterretni­ngstjenest­e og skal ha naere bånd til kronprins Mohammed bin Salman

Saudi-Arabia nektet først all befatning med Khashoggis forsvinnin­g, men fikk denne uka besøk av USAs utenriksmi­nister Mike Pompeo og antyder nå at «noen» kan ha gått for langt. Tyrkiske medier har gjengitt innholdet i det som skal vaere lydopptak fra bygningen, og dette skal levne liten tvil om at Khashoggi ble torturert og drept.

Ifølge ABC News fikk Pompeo selv høre opptaket og lese en utskrift da han besøkte Ankara onsdag, men dette avviser både han selv og Tyrkias utenriksmi­nister Mevlut Cavusoglu.

– Vi skal dele resultatet av etterforsk­ningen med hele verden. Vi kommer ikke til å dele noe som helst av denne informasjo­nen med enkeltland, sa han til nyhetsbyrå­et Anadolu fredag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway