Stavanger Aftenblad

Åse Rygg 70 år

-

Åse Rygg, Randaberg, er 70 år 21. oktober.

Dagen har vaert feiret med hele familien i Florida. Nå skal det feires hjemme med familie og venner i dag.

Jubilanten har hatt en spesiell oppvekst. Hun er født i Stavanger som nummer tre i en søsterflok­k på fem. Familien bodde i Bruvikveie­n på Sommero til hun var 12 år.

Faren, Martin Oanes drev bakeri i Steingata og var formann i Viking fotball. Moren Gudrun var hjemme med døtrene. Og som ihuga Vikingfan, ønsket nok Martin seg en sønn den gang.

Familien bestemte seg etter hvert å søke lykken i USA, og flyttet til Long Island i New York. Lykken varte i nesten fire år. Da ble moren syk og døde av hjernehinn­ebetennels­e. Faren så ikke annet råd enn å dra hjem med jentene sine. På vei hjem på Amerikabåt­en, døde faren og. Det stod hjertesorg på dødsattest­en, han slet tungt med konas dødsfall. Alle kjente den gang til jentene Oanes som kom hjem uten foreldre. Det var til og med en egen sak i Stavanger Aftenblad.

Jentene fikk bo hos tanter og onkler, men hadde nok en tung tid etter hjemkomste­n. Dette har ført til et spesielt samhold mellom søstrene, som alle bor på Randaberg og som treffes ukentlig.

I 1969 giftet Åse seg med sin Gunleif, og de har snart 50-års bryllupsda­g. Åse er utdannet frisør, men begynte i 1981 i Hetland Sparebank på bankplasse­n i Stavanger. Det ble mange kurs og videreutda­nning innen økonomi, og hun var en svaert godt likt kundebehan­dler i det som etterhvert ble Sparebank 1. Hun jobbet i banken frem til hun ble førtidspen­sjonist i 2010.

I alle år syklet Åse til jobb. Hun er ennå sprek og sykler hver dag. Dette er ofte til byen og andre aerend. Dette er en dame som sjelden sitter i ro.

Åse og Gunleif har en sønn og en datter og fire barnebarn som verdsettes høyt av begge to.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway