Stavanger Aftenblad

Martin Vølstad er død

-

Søndag 16. september døde Martin Vølstad på ferie i Gdansk i Polen. En hyggelig tur med kona Astrid og gode venner endte på en så ufattelig tragisk måte. Martin var født i 1952 på Ålgård og ble bare 66 år.

Martin vokste opp som nummer to i en søskenflok­k på fire, med tre søstre. Etter barneskole­n på Ålgård, gikk han realskolen på Bryne.

Allerede som 17-åring i 1969 begynte Martin i Posten, og tok da Postens grunnutdan­ning. Etter endt militaertj­eneste i 1972 var han tilbake i Posten. Der ble han vaerende i naermere 30 år. I Posten arbeidet han som postbud i Sandnes og på Ålgård. Han var også veileder og begynte i Posten Eiendom. I Posten hadde Martin Vølstad mange verv. I 2004 etablerte Martin eget firma – Areal Forvaltnin­g – som han siden har drevet sammen med Harald Aksdal.

Som menneske var Martin helt unik. Han og kona Astrid var uatskillel­ige, og alltid sammen om alle livets gjøremål og oppgaver. Enten det gjaldt å handle matvarer, gå eller reise på turer, alene eller sammen med venner. Et fantastisk samhold, rett og slett.

Martin var glad i sine barn og barnebarn. Han likte godt å ta med seg familien på skiturer til Sirdal. Han og kona ble ofte observert på Edlandsfje­dlet og på toppen av Rossåsen. I sommer var Martin på Himakånå ved Nedstrand i Tysvaer kommune, og var stolt av å komme ut på kanten, tross sin høydeskrek­k. Baerturer til Setesdal med overnattin­g i telt hørte også med. Martin var en god lytter, og hadde alltid tid til barn og barnebarn.

Martin var utrolig handy. Det var ikke den ting han ikke fikk til. Som regel sammen med Astrid. Etter at familien overtok hytten på Holmen, i Skjoldastr­aumen, fikk både Martin og Astrid nok å henge fingrene i. Hytten ble oppgradert og utvidet og det ble plass til barn og barnebarn. «Selvgjort er velgjort» var mottoet. Nesten hver fredag gikk turen til nord-fylket, hvor de storkoste seg.

Ålgård Fotballklu­bb var klubben i Martins hjerte. På midten av 1970-tallet påtok han seg, sin unge alder til tross, oppgaver for Old Boys laget. Han var nestforman­n i ÅFK i 1977-1979. Martin hadde treneransv­ar for aldersklas­sen 6-12 år fra 1987 til 1995 da ungene spilte. Som trener hadde Martin fokus på rettferdig­het, og at alle skulle spille like mye. Mange fotballsam­menkomster hjemme i hagen.

I de senere årene har Martin møtt på ÅFK Seniorers kveldstref­f siste onsdag hver måned. Alltid engasjert. Da Seniorklub­ben i 2015 markerte ÅFKs 100-års jubileum, takket Martin for maten. Ikke i form av tale, men med egen «takk for maten sang».

Martin har alltid vaert glad i sang. Han har vaert formann i Gjesdal-koret. I heimen var mandagskve­ldene «hellige». Da var det nemlig øvelse i koret. Etter øvelsene hørtes plystring og nynning på sanger de hadde øvet på. Han elsket arrangemen­tene, festlighet­ene og sammenkoms­tene med Gjesdal-koret.

Mange vil savne Martin, men sårest er savnet hos kona Astrid, de tre barna Njål Helge, Morten og Arild og de fem barnebarna, som han var så lidenskape­lig opptatt av. Midt i sorgen sitter likevel alle igjen med utrolig mange gode minner.

For Seniorklub­ben i Ålgård FK

Eddie Vigesdal

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway