Stavanger Aftenblad

Sanel Kapidzic vil kopiere Mjøndalen

- Egil Ø. Naerland egil.naerland@aftenblade­t.no

FOTBALL: Sanel Kapidzic ser mange likheter mellom Mjøndalen anno 2014 og dagens Sandnes Ulf. Den gangen rykket bruntrøyen­e opp etter kvalik.

Dansk-bosnieren scoret to i den avgjørende kampen mot Brann (3–0) høsten for fire år siden. Mjøndalen feiret, Brann rykket ned.

Etter ti kamper i lyseblått, har han notert fem mål.

– Det var en stor opplevelse å slå Brann, sånn som du drømmer om og et bevis på at alt er mulig. Sandnes Ulf har hatt tilsvarend­e utvikling nå som i Mjøndalen i 2014, mener Kapidzic.

Han viser til begge lagenes svake periode midtveis i sesongen og kraftig formstigni­ng ut over høsten.

Gradvis bedre

– I Mjøndalen var vi på tiendeplas­s gjennom vårsesonge­n, men forbedret oss i etteråret og tok til slutt sjetteplas­s på tabellen, forteller 28-åringen.

Nå opplever han det samme med Sandnes Ulf.

– Jeg var overrasket over hvor svakt laget presterte da jeg kom hit i juli, overrasket fordi treningene fortalte noe annet, at her er mange flinke fotballspi­llere.

– Det hører med at flere var skadet. Du ser så godt forskjelle­n nå når alle er tilbake, når vi kan spille med samme lag helg etter helg, sier Sanel Kapidzic og viser til sju kamper på rad uten tap.

Fire trepoenger­e og tre uavgjort har gitt Sandnes Ulf 15 poeng og avansement fra 11. til 7. plass på tabellen.

I form til rett tid

– Kvalikplas­sen er innen rekkevidde, vi er i form til rett tid. Derfor kan dette går riktig bra til slutt, tenker dansk-bosnieren som er født i Sarajevo i 1990, mens hovedstade­n i BosniaHerz­egovina fortsatt var en by i Jugoslavia.

Han vokste opp i Århus i Danmark, spilte ungdoms- og seniorfotb­all blant annet i storklubb AGF, men kom til Vard Haugesund og norsk fotball i 2013. Deretter to år i Mjøndalen, to i Fredriksta­d og en halv sesong i Polen før Sandnes Ulf.

Nå har han bundet seg til Sandnes Ulf frem til sommeren 2020.

– Jeg mente jeg kom til en satsingskl­ubb, og med unntak av en trøblete start, har alt klaffet. Klubben har forutsetni­nger for å bli riktig bra, mener Kapidzic.

– Hvordan er Sandnes kontra Mjøndalen?

– Sandnes er en større klubb enn Mjøndalen var da jeg kom dit, men vi hadde en tett og god gruppe, nesten som en familie med fin stemning. Lojalitete­n var stor, kollektive­t talte mest.

En som passer Saeternes

Sanel Kapidzic mener Sandnes Ulf er på god vei til å kopiere. Selv er han en spisstype trener Bengt Saeternes ønsker seg mest av alt.

– Sanel scorer, det er jobben. I tillegg river og sliter han i motstander­ne, det er slike spisser vi ønsker oss, sier treneren.

– Jeg liker best når jeg er engasjert, når jeg får starte forsvarsar­beidet med høyt press, påpeker Kapidzic.

Han scoret det avgjørende målet mot Sogndal (vant 1–0) før landslagsp­ausen. En solid kamp mot en god motstander.

Søndag venter ny hjemmekamp, denne gangen mot Nest Sotra. Tabellnabo­en går forbi med seier, og kanskje blir den tøffeste utfordrere­n en keeper fra Ganddal.

Egil Selvik har etter de flestes mening vaert Obosligaen­s klart beste keeper denne sesongen, han er utlånt fra Sandnes Ulf. Søndag kan han ødelegge for klubben han skal tilbake til fra årsskiftet.

Trener Bengt Saeternes velger trolig følgende 11 fra start:

Nicklas Frenderup - Axel Kryger, Jasmin Bogdanovic, Tapio Heikkilä, Bjørnar P. Holmvik – Niels Vorthoren, Remi Johansen, Kristian Brix – Vidar Nisja – Erixon Danso, Sanel Kapidzic

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway